Banan- og kanelrull-grateng

Banan- og kanelrull-grateng

oppskrift på banan kanelrullgryte som er perfekt for frokost eller dessert. enkel å lage med smak av banan og kanel, ideell for helårssmaking.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
frokost

Ingredienser

  • 4 store, gamle kanelboller
  • 1 1/2 kopper melk
  • 5 egg
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 2 bananer, delt i to
  • 1/2 kopp brunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Skjær kanelboller i 2,5 cm store biter. Visp melk, egg, vaniljeekstrakt og kanel sammen i en bolle.
  2. 2Skjær en banan i skiver og legg dem i bunnen av en 23x33 cm stor ildfast form; strø over brunt sukker. Legg kanelbollebitene oppå bananskivene. Hell eggeblandingen over kanelbollene; trykk dem ned med en slikkepott slik at eggeblandingen dekker alle bitene. Dekk til med aluminiumsfolie og sett i kjøleskapet til eggeblandingen er absorbert, fra 1 time til over natten.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
  4. 4Stek i den forvarmede ovnen til det er fast, ca. 50 minutter. Fjern aluminiumsfolien og stek videre til det er gyllent og sprøtt, ca. 10 minutter. Ta ut av ovnen og la stå i 10 minutter. Skjær den resterende bananen i skiver og legg dem på toppen før servering.