Veg Biryani
Lær hvordan du lager veg biryani, en smakfull og vegetarisk indisk rett med ris og krydder. Enkel oppskrift for en mettende hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 stor løk, kuttet på langs i 1/4-tommers tykke strimler
- 5 ferske karryblader
- 1 middels stor tomat, hakket
- 1 kopp ukokt basmatiris
- 1/2 kopp ferske grønne bønner, kuttet i 2-tommers biter
- 1 middels stor gulrot, skrelt og kuttet i 2-tommers biter
- 1/2 kopp frosne, hakkede grønne bønner, tint
- 1 middels stor potet, skrelt og kuttet i 2-tommers biter
- 1 teskje chilipulver
- 1 teskje biryanimasalapulver
- 1 teskje salt
- 2 kopper vann
- 1/2 kopp hakket koriander
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olje i en stor gryte over middels varme til den skinner. Kok løk og curryblader, rør av og til, til løken er mørkbrun, ca. 12 til 15 minutter. Tilsett tomat og kok, rør av og til, til den er myk, ca. 3 til 5 minutter.
- 2I mellomtiden bløtlegges risen i vann tildekket i 10 minutter. Sil godt.
- 3Tilsett bønner, gulrøtter, erter, potet, chilipulver, biryanimasalapulver og salt i løkblandingen. Kok, rør av og til, i 2 minutter. Rør inn den avsilte risen og vann, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, med lokk på, til vannet er absorbert, ca. 30 minutter. Rør inn koriander og la det stå, med lokk på, i 10 minutter før servering.