
Krydret rispilaf
oppskrift på krydret rispilaf – en smakfull og enkel rett med aromatiske krydder. Perfekt som hovedrett eller tilbehør. prøv den i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 2. 1 kanelstang, brutt i 3 deler
- 3. 4 hele nellikspiker
- 4. 1/2 kopp hakket løk
- 5. 1 kopp langkornet hvit ris
- 6. 2 kopper vann
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett kanel og nellik og rør til det begynner å dufte, ca. 30 sekunder. Tilsett løk og kok til den begynner å bli brun, rør av og til, ca. 8 minutter. Tilsett ris og rør for å dekke den med løk og krydder. Bland inn vann og kok opp. Dekk til kjelen, skru ned varmen til lav og kok til risen er mør og vannet er absorbert, ca. 20 minutter. Rør forsiktig i pilaffen med en gaffel. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle.
- 22. Varm opp olje i en tung, middels stor kjele over middels høy varme. Tilsett kanel og nellik og rør til det begynner å dufte, ca. 30 sekunder. Tilsett løk og kok til den begynner å bli brun, rør av og til, ca. 8 minutter. Tilsett ris og rør for å dekke den med løk og krydder. Bland inn vann og kok opp. Dekk til kjelen, skru ned varmen til lav og kok til risen er mør og vannet er absorbert, ca. 20 minutter. Rør forsiktig i pilaffen med en gaffel. Smak til med salt og pepper. Overfør til en bolle.