Hello Fresh Mobile Banner
Langtidsstekt lammeskulder med rosenkål og sprø grønnkål

Langtidsstekt lammeskulder med rosenkål og sprø grønnkål

oppskrift på slow-roasted lamb shoulder kombinert med sprø brussels sprouts og crispy kale for en smakfull og saftig hovedrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 260 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 ss fennikelfrø
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 6 kvister oregano
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1 ts havsalt
  • 1/4 kopp malt eddik
  • 1/4 kopp ekstra jomfroliv olje
  • 1 (2 kg) benfri lammekam
  • 1 kopp vann
  • 450 g rosenkål, renset og delt i to
  • Havsalt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp røkte mandler, hakket
  • 150 g babykålblader

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C. Legg fennikel- og spisskummenfrø i en morter og knus med en pestle til de er fine. Tilsett hvitløk, oregano, brunt sukker, salt, eddik og 2 spiseskjeer av oljen, og bland godt sammen. Gni lammekjøttet inn i krydderblandingen og legg det i en stor stekepanne. Tilsett vannet og dekk med aluminiumsfolie. Stek i 2 timer, fjern folien og øs over kokevæsken. Stek i ytterligere 40 minutter eller til det er gyllent og gjennomstekt. Legg rosenkål, salt, pepper og resten av oljen i en stor bolle og vend godt. Overfør til et lett smurt stekebrett med høye kanter, dekket med bakepapir med non-stick-belegg, og stek i 15–20 minutter eller til de er gylne. Tilsett mandler og grønnkål, og stek i ytterligere 5 minutter eller til grønnkålen er sprø. Server lammekjøttet med grønnsakene.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. Legg fennikel- og spisskummenfrø i en morter og knus med en pestle til de er fine. Tilsett hvitløk, oregano, brunt sukker, salt, eddik og 2 spiseskjeer av oljen, og bland godt sammen. Gni lammekjøttet inn i krydderblandingen og legg det i en stor stekepanne. Tilsett vannet og dekk med aluminiumsfolie.
  3. 3Stek i 2 timer, fjern folien og øs over kokevæsken. Stek i ytterligere 40 minutter eller til det er gyllent og gjennomstekt. Legg rosenkål, salt, pepper og resten av oljen i en stor bolle og vend godt. Overfør til et lett smurt stekebrett med høye kanter, dekket med bakepapir med non-stick-belegg, og stek i 15–20 minutter eller til de er gylne. Tilsett mandler og grønnkål, og stek i ytterligere