Førsteplass Aprikos-Datobarer
oppskrift på deilige aprikos-daddelbark med en søt og frisk smak, perfekt for enhver anledning
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1/2 kopp brunt sukker
- 1 kopp utpakkede Medjool-dadler, kuttet i små biter
- 8 unser tørkede aprikoser, kuttet i små biter
- 1/2 kopp aprikossaft (for eksempel Kern's®)
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1 teskje salt
- 3/4 kopp vegetabilsk fett, smeltet
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 1 kopp brunt sukker
- 2 kopper havregryn
Fremgangsmåte
- 1Ha 1/2 kopp brunt sukker i en kjele sammen med dadlene og aprikosen; hell i aprikosjuicen. La det småkoke over middels varme, og kok, under konstant omrøring, til juicen nesten har fordampet og blandingen er klissete, omtrent 5 minutter. Sett til side for å avkjøle.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Visp sammen mel, natron og salt i en bolle; sett til side. Smør en bakeplate.
- 3Rør inn den smeltede fettstoffet og vaniljeekstrakten i 1 kopp brunt sukker i en stor bolle til det ikke er noen klumper igjen. Rør inn melblandingen og havregrynene; arbeid godt med hendene til blandingen er jevnt fordelt. Trykk ut halvparten av havregrynsblandingen på den forberedte bakeplaten. Fordel den avkjølte aprikosblandingen jevnt over havregrynene, og trykk deretter den resterende havregrynsblandingen jevnt over toppen.
- 4Stek i den forvarmede ovnen til toppen er gyllenbrun, ca. 30 minutter. Avkjøl helt før du kutter i barer og serverer.

