Malaysiske ladyfingers (okra)

Malaysiske ladyfingers (okra)

oppskrift på malaysian lady fingers (okra). lær hvordan du tilbereder denne smakfulle retten med enkle steg. perfekt for en helårsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • 5 hvitløksfedd, finhakket
  • 5 ferske røde chili, hakket
  • 10 rå reker - skrellet, renset og delt i to
  • 10 ferske okraer, skåret diagonalt
  • 1 teskje belacan (malaysisk chili- og reke-paste)
  • 2 teskjeer lys soyasaus
  • 2 spiseskjeer vann

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp vegetabilsk olje i en wok eller stekepanne over middels høy varme; kok og rør inn hvitløken til den begynner å dufte, ca. 1 minutt. Rør inn de røde chiliene, rekene, okraen og belacan, og kok og rør til chiliene begynner å bli myke og rekene begynner å bli ugjennomsiktige og rosa, ca. 2 minutter. Hell i lys soyasaus og vann, og kok og rør til okraen er møre og klissete, ytterligere 2 til 4 minutter.