Malaysiske ladyfingers (okra)
oppskrift på malaysian lady fingers (okra). lær hvordan du tilbereder denne smakfulle retten med enkle steg. perfekt for en helårsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- 5 hvitløksfedd, finhakket
- 5 ferske røde chili, hakket
- 10 rå reker - skrellet, renset og delt i to
- 10 ferske okraer, skåret diagonalt
- 1 teskje belacan (malaysisk chili- og reke-paste)
- 2 teskjeer lys soyasaus
- 2 spiseskjeer vann
Fremgangsmåte
- 1Varm opp vegetabilsk olje i en wok eller stekepanne over middels høy varme; kok og rør inn hvitløken til den begynner å dufte, ca. 1 minutt. Rør inn de røde chiliene, rekene, okraen og belacan, og kok og rør til chiliene begynner å bli myke og rekene begynner å bli ugjennomsiktige og rosa, ca. 2 minutter. Hell i lys soyasaus og vann, og kok og rør til okraen er møre og klissete, ytterligere 2 til 4 minutter.