Kylling med Gorgonzola

Kylling med Gorgonzola

Lær hvordan du lager en deilig kyllingrett med gorgonzola. En smakfull og enkel oppskrift for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • Pesto:
  • 1 kopp ferske basilikumblader
  • 2 ½ spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • 2 ½ spiseskjeer hakkede valnøtter
  • 2 ½ spiseskjeer revet Parmesanost
  • 3 hvitløksfedd, skrelt
  • Kylling:
  • 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 4 kyllingbryst uten skinn og ben
  • 1 kopp skivede baby bella-sopp
  • ½ kopp tynne skiver av løk
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • ½ kopp Gorgonzolaost, delt i to
  • ¼ kopp hvitvin
  • ½ sitron, saften
  • 2 spiseskjeer kyllingkraft
  • 1 teskje brunt sukker
  • Salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 2 tomater, frøet og hakket

Fremgangsmåte

  1. 1Bland basilikumblader, 2 1/2 spiseskjeer olivenolje, valnøtter, Parmesanost og hvitløk i en food processor; kjør til pestoen er glatt.
  2. 2Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Kok kyllingen til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til serveringsfat.
  3. 3Kok og rør sopp i ett lag i den samme pannen til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett løk; kok til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett halvparten av Gorgonzolosten; kok til den er lett smeltet. Hell i vin og rør for å skrape opp brune biter fra bunnen av pannen. Rør inn sitronsaft, kyllingkraft, brunt sukker, salt og svart pepper i sausen.
  4. 4Kok opp kyllingkraften og la den småkoke til sausen er redusert med en fjerdedel, ca. 3–5 minutter. Rør inn pesto og legg kyllingen tilbake i pannen. Kok til et øyetemperaturmåler som settes inn i midten viser minst 74 °C (165 °F), ca. 5 minutter til. Tilsett resten av Gorgonzolosten og hakkede tomater.
  5. 5Server hver kyllingbryst på en tallerken med saus oppå.