Kylling med Gorgonzola
Lær hvordan du lager en deilig kyllingrett med gorgonzola. En smakfull og enkel oppskrift for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Pesto:
- 1 kopp ferske basilikumblader
- 2 ½ spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 ½ spiseskjeer hakkede valnøtter
- 2 ½ spiseskjeer revet Parmesanost
- 3 hvitløksfedd, skrelt
- Kylling:
- 1 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 4 kyllingbryst uten skinn og ben
- 1 kopp skivede baby bella-sopp
- ½ kopp tynne skiver av løk
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- ½ kopp Gorgonzolaost, delt i to
- ¼ kopp hvitvin
- ½ sitron, saften
- 2 spiseskjeer kyllingkraft
- 1 teskje brunt sukker
- Salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 2 tomater, frøet og hakket
Fremgangsmåte
- 1Bland basilikumblader, 2 1/2 spiseskjeer olivenolje, valnøtter, Parmesanost og hvitløk i en food processor; kjør til pestoen er glatt.
- 2Varm opp 1 spiseskje olivenolje i en stor stekepanne over middels høy varme. Kok kyllingen til den er gyllenbrun, ca. 5 minutter på hver side. Overfør til serveringsfat.
- 3Kok og rør sopp i ett lag i den samme pannen til de er møre, ca. 5 minutter. Tilsett løk; kok til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløk og kok til det dufter, ca. 30 sekunder. Tilsett halvparten av Gorgonzolosten; kok til den er lett smeltet. Hell i vin og rør for å skrape opp brune biter fra bunnen av pannen. Rør inn sitronsaft, kyllingkraft, brunt sukker, salt og svart pepper i sausen.
- 4Kok opp kyllingkraften og la den småkoke til sausen er redusert med en fjerdedel, ca. 3–5 minutter. Rør inn pesto og legg kyllingen tilbake i pannen. Kok til et øyetemperaturmåler som settes inn i midten viser minst 74 °C (165 °F), ca. 5 minutter til. Tilsett resten av Gorgonzolosten og hakkede tomater.
- 5Server hver kyllingbryst på en tallerken med saus oppå.