Liegnitzer-bomben
oppskrift på liegnitzer bomben, en klassisk tysk dessert med saus og frukt, perfekt for spesielle anledninger. lær hvordan du lager den trinn for trinn.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 14 unser honning
- 1 1/4 kopper hvitt sukker
- 9 spiseskjeer smør
- 6 spiseskjeer melk
- 4 kopper hvetemel
- 1 spiseskje hvetemel
- 5 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 3 egg, lett pisket
- 1 teskje sitronzest
- 1 klype malt kardemomme
- 1 klype malt muskatnøtt
- 1 klype malt nellik
- 1 klype malt kanel
- 3/4 kopp tørkede currants
- 1 spiseskje tørkede currants
- 3/4 kopp hakkede mandler
- 1 spiseskje hakkede mandler
- 3/4 kopp hakket kandisert sitron
- 3 spiseskjeer hakket kandisert sitron
- 1 1/4 kopper aprikosmarmelade
- 2 spiseskjeer vann
- 3/4 kopp melis
- 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 4 spiseskjeer varmt vann
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør muffinsformer til 24 småkaker.
- 2Bland honning, sukker, smør og melk i en kjele over middels varme. Rør til sukker og smør er smeltet, og blandingen er varm, men ikke kokende. Overfør til en bolle og avkjøl.
- 3Sikt sammen de 4 koppene pluss 1 spiseskje mel, kakaopulver og bakepulver.
- 4Når melkeblandingen har avkjølt, rør inn egg, sitronskall eller sitronekstrakt, mel- og kakaoblandingen, samt malt kardemomme, muskat, nellik og kanel. Vend inn currants, hakkede mandler og hakket sitron.
- 5Fyll muffinsformene til halvfull med røren. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20–25 minutter. Avkjøl i formene i 10 minutter før de tas ut og avkjøles helt på en rist plassert over et stekebrett med kant.
- 6Bland aprikosmarmelade og de 2 spiseskjeene vann i en kjele og kok opp. Ta av varmen. Når småkakene har avkjølt, pensle dem med den varme marmeladen.
- 7Sikt sammen melis og kakaopulver. Tilsett nok varmt vann til å få en glasur med god konsistens. Hell glasuren over småkakene. Når glasuren har tørket helt, oppbevar småkakene i lufttette beholdere.