Liegnitzer-bomben

Liegnitzer-bomben

oppskrift på liegnitzer bomben, en klassisk tysk dessert med saus og frukt, perfekt for spesielle anledninger. lær hvordan du lager den trinn for trinn.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 14 unser honning
  • 1 1/4 kopper hvitt sukker
  • 9 spiseskjeer smør
  • 6 spiseskjeer melk
  • 4 kopper hvetemel
  • 1 spiseskje hvetemel
  • 5 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 2 1/2 teskjeer bakepulver
  • 3 egg, lett pisket
  • 1 teskje sitronzest
  • 1 klype malt kardemomme
  • 1 klype malt muskatnøtt
  • 1 klype malt nellik
  • 1 klype malt kanel
  • 3/4 kopp tørkede currants
  • 1 spiseskje tørkede currants
  • 3/4 kopp hakkede mandler
  • 1 spiseskje hakkede mandler
  • 3/4 kopp hakket kandisert sitron
  • 3 spiseskjeer hakket kandisert sitron
  • 1 1/4 kopper aprikosmarmelade
  • 2 spiseskjeer vann
  • 3/4 kopp melis
  • 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 4 spiseskjeer varmt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør muffinsformer til 24 småkaker.
  2. 2Bland honning, sukker, smør og melk i en kjele over middels varme. Rør til sukker og smør er smeltet, og blandingen er varm, men ikke kokende. Overfør til en bolle og avkjøl.
  3. 3Sikt sammen de 4 koppene pluss 1 spiseskje mel, kakaopulver og bakepulver.
  4. 4Når melkeblandingen har avkjølt, rør inn egg, sitronskall eller sitronekstrakt, mel- og kakaoblandingen, samt malt kardemomme, muskat, nellik og kanel. Vend inn currants, hakkede mandler og hakket sitron.
  5. 5Fyll muffinsformene til halvfull med røren. Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 20–25 minutter. Avkjøl i formene i 10 minutter før de tas ut og avkjøles helt på en rist plassert over et stekebrett med kant.
  6. 6Bland aprikosmarmelade og de 2 spiseskjeene vann i en kjele og kok opp. Ta av varmen. Når småkakene har avkjølt, pensle dem med den varme marmeladen.
  7. 7Sikt sammen melis og kakaopulver. Tilsett nok varmt vann til å få en glasur med god konsistens. Hell glasuren over småkakene. Når glasuren har tørket helt, oppbevar småkakene i lufttette beholdere.