Grillet gås med plommesaus og saus
oppskrift på saftig grillet gås fylt med plommesaus og servert med smakfull brun saus. Perfekt for festlige anledninger og høytider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 150 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hel gås (10 pund)
- 2 spiseskjeer kosher-salt
- 1 teskje tørket marjorem
- 8 unser plommer, uten stein og hakket
- 1 kopp hvitvin
- 2 kopper hakket eple uten skall
- 1 1/2 kopper lett pakket, fersk, revet rugbrød
- 2 spiseskjeer rosiner
- 1 spiseskje fersk limejuice
- 1 teskje hvitt sukker
- 1/2 teskje salt
- 1/3 teskje malt kanel
Fremgangsmåte
- 1Skyll gåsen og tør den godt. Fjern overflødig fett. Strø salt og merian innvendig og utvendig. Prikk huden over hele med en gaffel. Plasser gåsen, med brystet opp, i en stekepanne. Sett pannen midt på kokegrillen. Tilsett 2 kopper vann i stekepannen.
- 2Grill i 2 1/2 til 3 timer, eller til den er mør, og den indre temperaturen når 180 grader Fahrenheit. For å få skinnet sprøtt, øk grilltemperaturen til høy i de siste 15 til 30 minuttene. Ta gåsen av grillen. Sett av fettet til saus. La gåsen hvile i 15 til 20 minutter før den skjæres opp.
- 3For å lage stuffing: Legg svisker og 1/4 kopp hvitvin i en stor bolle. La det trekke i 5 minutter. Tilsett epler, revet rugbrød, rosiner, limejuice, sukker, salt og kanel. Bland godt. Hell blandingen i en tung aluminiumsform på 8x4x2 tommer. Dekk med tung folie og grill indirekte over middels varme i ca. 40 minutter. For en sprøere stuffing, grill uten lokk.
- 4For å lage saus: I en kjele, bland den resterende 3/4 koppen vin, 1/2 kopp vann, 3 spiseskjeer av det reserverte gåsefettet og 3 spiseskjeer stuffing. Press stuffing for å løse den opp, og bruk den som fortykningsmiddel for sausen. Kok opp blandingen; la den småkoke i 5 minutter under omrøring. Sil sausen og smak til med salt.