Kylling- og blomkålwok
Lær hvordan du lager en smakfull og sunn kylling- og blomkål-wok. En enkel oppskrift som passer for travle hverdager. Perfekt for hele familien!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Marinert kylling:
- 1/4 kopp vann
- 3 spiseskjeer lys soyasaus
- 2 spiseskjeer rapsolje
- 2 spiseskjeer maisstivelse
- 1 spiseskje sesamolje
- 1 1/2 teskje hvitt sukker
- 3/4 teskje salt
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1 (20 ounces) pakke uten skinn og bein kyllinglår, skåret i skiver
- Wok:
- 1 hode blomkål, delt i buketter
- 1/4 kopp rapsolje til steking, eller etter behov
- 4 hvitløksfedd, knust
- 1 kopp vann, eller etter smak, delt
- 1 (10,75 ounces) boks med kremet soppsuppe (som Campbell's®)
- 1/4 kopp østerssaus
- 3/4 teskje hvitt sukker
- 3/4 teskje salt
Fremgangsmåte
- 1Bland 1/4 kopp vann, soyasaus, 2 spiseskjeer rapsolje, maisstivelse, sesamolje, 1 1/2 teskje sukker, 3/4 teskje salt og hvitløkspulver i en stor glassbolle til en jevn blanding. Vend kyllingen inn i marinaden for å dekke den godt. Dekk bollen med plastfolie og la kyllingen marinere i kjøleskapet i minst 30 minutter, gjerne over natten.
- 2Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Kok blomkålbuketter i det kokende vannet til de akkurat er møre, ca. 3 til 5 minutter. Sil av vannet og dypp umiddelbart i en isvannbad i flere minutter til de er kalde for å stoppe kokeprosessen; sil av vannet igjen.
- 3Varm opp rapsolje i en stor wok eller stekepanne over høy varme til den nesten begynner å ryke. Tilsett hvitløk i det varme oljet; strø salt over hvitløken. La hvitløken koke i det varme oljet, og bruk en skje til å presse hvitløken ned i oljen, til den er mørkebrun, ca. 2 til 3 minutter. Ta ut og kast hvitløkfeddene.
- 4Sil av kyllingen og kast marinaden. Vend kyllingen inn i det varme oljet og la den koke uforstyrret til den er gyllenbrun, ca. 3 til 5 minutter. Rør om. Hell over 1/2 kopp vann. Skrap bunnen av woken med den flate siden av en tresleiv for å løsne eventuelle brune biter fra bunnen og få dem opp i væsken.
- 5Hell over soppsuppen og resten av vannet (1/2 kopp) over kyllingen; rør om. Tilsett østerssaus, 3/4 teskje sukker og 3/4 teskje salt i kyllingblandingen. Rør inn blomkålen sammen med kyllingen og dekk godt med saus; la det koke og røre til blomkålen er mør og kyllingen