Hello Fresh Mobile Banner
Blåmuggostlasagne

Blåmuggostlasagne

Lær hvordan du lager en deilig blåskimmelost-lasagne med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • Saus:
  • 1/2 pund kjøttdeig av storfe
  • 1/2 pund magert kjøttdeig av svin
  • 1 (24 unse) krukke med spaghetti saus
  • 2 spiseskjeer brunt sukker
  • Ostelag:
  • 1 kopp cottage cheese
  • 1 kopp smuldret blåmuggost
  • 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost
  • 1 stort egg, lett pisket
  • 1 spiseskje tørket oregano
  • Lasagnalaget:
  • 1 (12 unse) eske med lasagnenudler uten forkoking
  • 6 skiver provolonost
  • 1 kopp revet Cheddarost

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit). Smør innsiden av en glassform på 23x13 cm (9x5 tommer) med kokespray. Legg et stekebrett med aluminiumsfolie.
  2. 2Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek og rør ut storfekjøtt og svinekjøtt i den varme pannen til det er brunt og smuldrete, ca. 5 til 7 minutter; sil av fettet og kast det. Bland spaghetti- eller pastasaus med brunt sukker i en stor bolle til sausen er godt blandet.
  3. 3Bland cottage cheese, blåmuggost, parmesanost, egg og oregano i en bolle.
  4. 4Fordel nok saus i bunnen av formet til en dybde på 2,5 cm (1 tomme). Knekk lasagneplatene i passende lengde for å passe i formen, litt overlappende. Fordel halvparten av oste-blandingen over pastalaget. Legg tre skiver provoloneost, litt overlappende, over oste-laget. Strø halvparten av Cheddar-osten over provoloneen. Gjenta lagene med de resterende ingrediensene, og avslutt med et lag saus.
  5. 5Sett formen på det forberedte stekebrettet, og dekk den løst med et stykke aluminiumsfolie.
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen til det bobler og er gjennomkokt, ca. 1 ½ time. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.