Blåmuggostlasagne
Lær hvordan du lager en deilig blåskimmelost-lasagne med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- Koking spray
- Saus:
- 1/2 pund kjøttdeig av storfe
- 1/2 pund magert kjøttdeig av svin
- 1 (24 unse) krukke med spaghetti saus
- 2 spiseskjeer brunt sukker
- Ostelag:
- 1 kopp cottage cheese
- 1 kopp smuldret blåmuggost
- 1/4 kopp ferskrevet Parmesanost
- 1 stort egg, lett pisket
- 1 spiseskje tørket oregano
- Lasagnalaget:
- 1 (12 unse) eske med lasagnenudler uten forkoking
- 6 skiver provolonost
- 1 kopp revet Cheddarost
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 150 grader Celsius (300 grader Fahrenheit). Smør innsiden av en glassform på 23x13 cm (9x5 tommer) med kokespray. Legg et stekebrett med aluminiumsfolie.
- 2Varm opp en stor stekepanne på middels høy varme. Stek og rør ut storfekjøtt og svinekjøtt i den varme pannen til det er brunt og smuldrete, ca. 5 til 7 minutter; sil av fettet og kast det. Bland spaghetti- eller pastasaus med brunt sukker i en stor bolle til sausen er godt blandet.
- 3Bland cottage cheese, blåmuggost, parmesanost, egg og oregano i en bolle.
- 4Fordel nok saus i bunnen av formet til en dybde på 2,5 cm (1 tomme). Knekk lasagneplatene i passende lengde for å passe i formen, litt overlappende. Fordel halvparten av oste-blandingen over pastalaget. Legg tre skiver provoloneost, litt overlappende, over oste-laget. Strø halvparten av Cheddar-osten over provoloneen. Gjenta lagene med de resterende ingrediensene, og avslutt med et lag saus.
- 5Sett formen på det forberedte stekebrettet, og dekk den løst med et stykke aluminiumsfolie.
- 6Stek i den forvarmede ovnen til det bobler og er gjennomkokt, ca. 1 ½ time. La den hvile i 15 minutter før du skjærer i den.