Bombay Butter Chicken

Bombay Butter Chicken

Lær hvordan du lager den deilige bombay butter chicken hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp Gay Lea Spreadables Regular
  • 2 løk, skrelt og skåret i skiver
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 900 gram skinn- og benfri kyllingbryst
  • 1/2 teskje salt
  • 1/2 teskje pepper
  • 4 teskjeer mild indisk curry paste
  • 2 teskjeer fersk ingefær, finhakket
  • 1 teskje malt kanel
  • 1 boks (800 g) hakkede tomater
  • 1/4 kopp Gay Lea Naturell Rømme
  • 1/4 kopp hakket frisk koriander
  • Dampet ris eller naanbrød (valgfritt)
  • Limebåter (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt halvparten av smøret i en nederlandsk ovn eller en tykkbunnet gryte på middels varme. Tilsett løk og hvitløk og kok, rør av og til, i 5 minutter.
  2. 2Kutt kyllingen i bitestore biter. Strø over salt og pepper. Øk varmen til medium høy. Brun kyllingen. Tilsett currypaste, ingefær og kanel, og kok under omrøring i 30 sekunder. Tilsett tomater, inkludert saften, og resten av smøret i pannen, og kok opp.
  3. 3Skru ned varmen og la det småkoke, med lokk, i 20 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. Rør inn rømme og koriander.
  4. 4Varm opp til det er veldig varmt, uten å koke. Server med ris eller naanbrød. Pynt med limebåter.