Bombay Butter Chicken
Lær hvordan du lager den deilige bombay butter chicken hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp Gay Lea Spreadables Regular
- 2 løk, skrelt og skåret i skiver
- 3 hvitløksfedd, finhakket
- 900 gram skinn- og benfri kyllingbryst
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje pepper
- 4 teskjeer mild indisk curry paste
- 2 teskjeer fersk ingefær, finhakket
- 1 teskje malt kanel
- 1 boks (800 g) hakkede tomater
- 1/4 kopp Gay Lea Naturell Rømme
- 1/4 kopp hakket frisk koriander
- Dampet ris eller naanbrød (valgfritt)
- Limebåter (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Smelt halvparten av smøret i en nederlandsk ovn eller en tykkbunnet gryte på middels varme. Tilsett løk og hvitløk og kok, rør av og til, i 5 minutter.
- 2Kutt kyllingen i bitestore biter. Strø over salt og pepper. Øk varmen til medium høy. Brun kyllingen. Tilsett currypaste, ingefær og kanel, og kok under omrøring i 30 sekunder. Tilsett tomater, inkludert saften, og resten av smøret i pannen, og kok opp.
- 3Skru ned varmen og la det småkoke, med lokk, i 20 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt. Rør inn rømme og koriander.
- 4Varm opp til det er veldig varmt, uten å koke. Server med ris eller naanbrød. Pynt med limebåter.