Babickas valnøttkake

Babickas valnøttkake

oppskrift på babicka's valnøttkake - en saftig og smakfull kake med valnøtter, perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 4 egg
  • 3/4 kopp hvitt sukker
  • 2 spiseskjeer hvitt sukker
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 5 spiseskjeer malte valnøtter
  • 1 teskje bakepulver
  • Kremfyll:
  • 1 kopp smør
  • 1/2 kopp hvitt sukker, eller etter smak
  • 1 eggeplomme
  • 2 spiseskjeer kakaopulver, eller mer etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 160 grader C (320 grader F). Smør en 23 cm (9 tommer) kvadratisk bakeform.
  2. 2Pisk egg og 3/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker i en stor bolle med en elektrisk mikser utstyrt med visp, til det er glatt. Tilsett forsiktig 1/2 kopp pluss 3 spiseskjeer mel, finhakkede valnøtter og bakepulver; bland røren grundig til det ikke er noen klumper. Hell røren i bakeformen.
  3. 3Stek kaken i den forvarmede ovnen til den er akkurat stivnet, ca. 5 minutter. Øk ovnstemperaturen til 190 grader C (375 grader F) og stek videre til den er gyllen, 25 til 30 minutter. La den avkjøle i noen minutter i bakeformen før den flyttes over på en avkjølingsrist for å avkjøle helt, ca. 45 minutter.
  4. 4Pisk smør, 1/2 kopp hvitt sukker og eggeplomme sammen i en bolle med den elektriske mikseren til det er kremete og glatt. Tilsett kakaopulver i kremfyllet og bland godt for å kombinere.
  5. 5Del den avkjølte kaken forsiktig i to horisontale lag. Plasser ett lag på et serveringsfat og smør halvparten av kremfyllet over. Legg det andre laget oppå. Fordel resten av fyllet over kaken og jevn ut overflaten, slik at overflødig fyll renner ned langs sidene.