Tranebær- og søtpotetkrydderkake
oppskrift på en saftig og krydret søtpotet- og tranebærkake med krydder. perfekt for høst og jul, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 kopper hvetemel
- 2 teskjeer natron
- 2 teskjeer bakepulver
- 2 teskjeer malt kanel
- 2 teskjeer malt muskatnøtt
- 1/2 teskje salt
- 1 1/2 kopper smør
- 1 1/2 kopper hvitt sukker
- 3 egg
- 1/2 kopp sirup (melasse)
- 1 spiseskje vaniljeekstrakt
- 3 kopper kokte, moste søtpoteter
- 1 1/2 kopper søtet tørket tranebær (som Craisins®)
- 1 kopp hakkede valnøtter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel to 23-centimeters runde bakeformer.
- 2Sikt mel, natron, bakepulver, kanel, muskatnøtt og salt sammen i en bolle.
- 3Pisk smør og sukker sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Pisk ett egg av gangen inn i smørblandingen; tilsett melasse og vaniljeekstrakt med det siste egget.
- 4Tilsett søtpoteter, tranebær og valnøtter; bland til røren er godt blandet. Gradvis pisk inn melet i røren til den er jevnt blandet.
- 5Hell røren i de forberedte bakeformene.
- 6Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time og 10 minutter. La kaken avkjøle i formene i 10 minutter før den tas ut av formene og avkjøles helt på en avkjølingsrist.



