Tranebær- og søtpotetkrydderkake

Tranebær- og søtpotetkrydderkake

oppskrift på en saftig og krydret søtpotet- og tranebærkake med krydder. perfekt for høst og jul, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 3 kopper hvetemel
  • 2 teskjeer natron
  • 2 teskjeer bakepulver
  • 2 teskjeer malt kanel
  • 2 teskjeer malt muskatnøtt
  • 1/2 teskje salt
  • 1 1/2 kopper smør
  • 1 1/2 kopper hvitt sukker
  • 3 egg
  • 1/2 kopp sirup (melasse)
  • 1 spiseskje vaniljeekstrakt
  • 3 kopper kokte, moste søtpoteter
  • 1 1/2 kopper søtet tørket tranebær (som Craisins®)
  • 1 kopp hakkede valnøtter

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør og mel to 23-centimeters runde bakeformer.
  2. 2Sikt mel, natron, bakepulver, kanel, muskatnøtt og salt sammen i en bolle.
  3. 3Pisk smør og sukker sammen i en stor bolle med en elektrisk mikser til det er lyst og luftig. Pisk ett egg av gangen inn i smørblandingen; tilsett melasse og vaniljeekstrakt med det siste egget.
  4. 4Tilsett søtpoteter, tranebær og valnøtter; bland til røren er godt blandet. Gradvis pisk inn melet i røren til den er jevnt blandet.
  5. 5Hell røren i de forberedte bakeformene.
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 1 time og 10 minutter. La kaken avkjøle i formene i 10 minutter før den tas ut av formene og avkjøles helt på en avkjølingsrist.