Potetbonda (Krydrede potetboller)
Lær hvordan du lager smakfulle potato bonda, krydrede potetkuler perfekte som forrett eller snacks. Enkel oppskrift med trinn for trinn guide.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund poteter, skrelt og delt i kvarter
- 2 spiseskjeer lys sesamolje
- 1 1/2 teskjeer spisskummenfrø
- 6 ferske karryblader, hakket, eller mer etter smak
- 1/2 kopp finhakket løk
- 2 grønne chili, finhakket
- 1 1/2 teskjeer ingefærpasta
- 1/2 teskje malt gurkemeie
- 1/2 teskje karrypulver
- 1 kopp kikertmel (besan)
- 1 spiseskje ris mel
- 1 teskje malt rød chili
- 1 klype asafoetida-pulver (hing)
- 1/4 kopp vann, eller etter behov
- vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 1Kok potetene i en stor, mikrosikker bolle i mikrobølgeovnen til de er myke og gjennomkokte, ca. 5 minutter. Bruk en gaffel eller en kakespade for å lett knuse potetene.
- 2Varm sesamoljen i en stekepanne over middels høy varme; tilsett spisskummenfrø og kok til de er aromatiske, rør av og til, ca. 1 minutt. Tilsett curryblader og rør til de er aromatiske; bland inn løk, grønn chili og ingefærpasta. Kok til løken er myk, ca. 5 minutter. Reduser varmen; rør inn gurkemeie og currypulver.
- 3Hell løkblandingen over de knuste potetene; bland godt for å kombinere.
- 4Bland kikertmel, rismel, rød chili og asafetida i en grunn skål. Hell i nok vann til å danne en tykk, pannekakeaktig røre. La det hvile til røren har tyknet litt, ca. 15 minutter.
- 5Varm opp vegetabilsk olje i en dypfryer eller stor kjele til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 6Rull potetblandingen til baller på størrelse med golfballer. Dypp hver potetball i røren for å dekke den. Friter 3 til 4 baller om gangen i den varme oljen til de er gylne på begge sider, ca. 3 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir.





