Potetbonda (Krydrede potetboller)

Potetbonda (Krydrede potetboller)

Lær hvordan du lager smakfulle potato bonda, krydrede potetkuler perfekte som forrett eller snacks. Enkel oppskrift med trinn for trinn guide.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 pund poteter, skrelt og delt i kvarter
  • 2 spiseskjeer lys sesamolje
  • 1 1/2 teskjeer spisskummenfrø
  • 6 ferske karryblader, hakket, eller mer etter smak
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 2 grønne chili, finhakket
  • 1 1/2 teskjeer ingefærpasta
  • 1/2 teskje malt gurkemeie
  • 1/2 teskje karrypulver
  • 1 kopp kikertmel (besan)
  • 1 spiseskje ris mel
  • 1 teskje malt rød chili
  • 1 klype asafoetida-pulver (hing)
  • 1/4 kopp vann, eller etter behov
  • vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 1Kok potetene i en stor, mikrosikker bolle i mikrobølgeovnen til de er myke og gjennomkokte, ca. 5 minutter. Bruk en gaffel eller en kakespade for å lett knuse potetene.
  2. 2Varm sesamoljen i en stekepanne over middels høy varme; tilsett spisskummenfrø og kok til de er aromatiske, rør av og til, ca. 1 minutt. Tilsett curryblader og rør til de er aromatiske; bland inn løk, grønn chili og ingefærpasta. Kok til løken er myk, ca. 5 minutter. Reduser varmen; rør inn gurkemeie og currypulver.
  3. 3Hell løkblandingen over de knuste potetene; bland godt for å kombinere.
  4. 4Bland kikertmel, rismel, rød chili og asafetida i en grunn skål. Hell i nok vann til å danne en tykk, pannekakeaktig røre. La det hvile til røren har tyknet litt, ca. 15 minutter.
  5. 5Varm opp vegetabilsk olje i en dypfryer eller stor kjele til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
  6. 6Rull potetblandingen til baller på størrelse med golfballer. Dypp hver potetball i røren for å dekke den. Friter 3 til 4 baller om gangen i den varme oljen til de er gylne på begge sider, ca. 3 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir.