Cheesy Spinach Squares
Lær hvordan du lager deilige cheesy spinach squares, perfekte som forrett eller snacks. En enkel oppskrift med ost og spinat som alle vil elske.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 5 pakker (ca. 280 gram) frossen hakket spinat
- 1/2 kopp smør
- 1 løk, hakket
- 2 kopper melk
- 2 kopper revet Cheddar-ost
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 3 egg, pisket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm stor bakeform.
- 2Kok opp en stor kjele med vann og tilsett spinat. Dekk til, reduser varmen, og kok til spinaten er gjennomvarm, ca. 5–6 minutter. Sil av vannet og klem ut overflødig fuktighet med hendene. Sett til side for å avkjøle.
- 3Smelt smør i en kjele over middels varme; rør inn løk og kok til den er myk og gjennomsiktig, ca. 5–10 minutter.
- 4Overfør løken til en dobbel kjele; bland inn melk, cheddarost, mel og svart pepper; kok og rør til det er jevnt og glatt, ca. 5 minutter. Ta av varmen; vend inn egg og spinat. Hell spinatblandingen i bakeformen og jevn ut toppen.
- 5Stek, uten lokk, i den forvarmede ovnen til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30 minutter. La den avkjøle kort før den skjæres i firkanter.