Ekte Amaretti
oppskrift på true amaretti, sprø og søte italienske kjeks med mandel og sukker, perfekte til kaffen eller som gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 5 veldig kalde eggehviter
- 2 ½ kopper hvitt sukker
- 5 teskjeer mandelessens
- 4 ½ kopper mandelmel
- ¼ kopp melis, eller etter behov
Fremgangsmåte
- 1Pisk eggehvitene med en elektrisk mikser utstyrt med vispvedlegg til det blir skummende. Tilsett gradvis sukker og mandelessens, og fortsett å piske til det dannes stive topper. Bytt til flatpisker og bland inn mandelmelet til deigen samler seg.
- 2Dekk kokiedeggen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 3 timer til over natten.
- 3Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Legg bakepapir på bakeplatene.
- 4Hell melis i en flat skål. Rull kokiedeggen til små baller og vend dem i melis. Legg dem på bakeplatene.
- 5Stek kokiene i den forvarmede ovnen til de er lett brune og faste, ca. 10 til 15 minutter.