Ekte Amaretti

Ekte Amaretti

oppskrift på true amaretti, sprø og søte italienske kjeks med mandel og sukker, perfekte til kaffen eller som gave.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 5 veldig kalde eggehviter
  • 2 ½ kopper hvitt sukker
  • 5 teskjeer mandelessens
  • 4 ½ kopper mandelmel
  • ¼ kopp melis, eller etter behov

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk eggehvitene med en elektrisk mikser utstyrt med vispvedlegg til det blir skummende. Tilsett gradvis sukker og mandelessens, og fortsett å piske til det dannes stive topper. Bytt til flatpisker og bland inn mandelmelet til deigen samler seg.
  2. 2Dekk kokiedeggen med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 3 timer til over natten.
  3. 3Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit). Legg bakepapir på bakeplatene.
  4. 4Hell melis i en flat skål. Rull kokiedeggen til små baller og vend dem i melis. Legg dem på bakeplatene.
  5. 5Stek kokiene i den forvarmede ovnen til de er lett brune og faste, ca. 10 til 15 minutter.