Urtebakt svin og epler
oppskrift på saftig herbed svinestek servert med søte epler, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 teskje tørket salvie
- 1 teskje tørket timian
- 1 teskje tørket rosmarin
- 1 teskje tørket marjorem
- salt og pepper etter smak
- 6 pund svinekam
- 4 sure epler - skrellet, kjernet og delt i 1 tommes biter
- 1 rød løk, hakket
- 3 spiseskjeer brunt sukker
- 1 kopp eplejuice
- 2/3 kopp ekte lønnesirup
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, bland salvie, timian, rosmarin, merian, salt og pepper. Gni det inn i steken. Dekk til, og la steken stå i kjøleskapet i 6 til 8 timer, eller over natten.
- 2Forvarm ovnen til 165 grader Celsius (325 grader Fahrenheit).
- 3Plasser steken i en grunn ovnsform, og stek i den forvarmede ovnen i 1 til 1 ½ time. La fettet renne av.
- 4I en middels stor bolle, bland epler og løk med brunt sukker. Fordel blandingen rundt steken, og la det koke videre i 1 time til, eller til den indre temperaturen på steken er 63 grader Celsius (145 grader Fahrenheit). Overfør steken, eplene og løken til et serveringsfat, og hold det varmt.
- 5For å lage sausen, skum av overflødig fett fra kjøttsaftene. Hell stekefettet i en middels tykk stekepanne. Rør inn eplejuice og sirup. Kok opp og rør over middels høy varme til væsken er redusert til omtrent halvparten, ca. 1 kopp. Skjær steken i skiver, og server med sausen.