Ildfull englehårpasta

Ildfull englehårpasta

oppskrift på fiery angel hair pasta - en smakfull og rask pastarett med krydder og chili, perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett

Ingredienser

  • 1 pund angel hair-pasta
  • 1/2 kopp chiliolje, oppskrift følger
  • 1/2 kopp hakkede ferske italienske persilleblader
  • 1 sitron, presset
  • 2 spiseskjeer sitronskall
  • Grovt havsalt
  • Tørkede knuste rød pepperflak
  • 1/2 teskje revet sitronskall, valgfritt
  • 2/3 kopp nyrevet Parmesanost
  • 2 kopper olivenolje
  • 4 teskjeer tørkede knuste rød pepperflak

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett englehårpastaen og kok til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, rør av og til, i omtrent 6 til 8 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet.
  2. 2Rør inn olje, persille, sitronsaft og sitrusskall i en stor serveringsskål. Tilsett den kokte pastaen og vend den forsiktig sammen med nok av det reserverte pastavannet, 1/4 kopp av gangen, for å fukte pastaen. Krydre med salt og rød pepperflak etter smak. Strø over revet sitrusskall for ekstra smak og tekstur. Dryss over revet Parmesan og server.
  3. 3Bland olje og knuste rød pepperflak i en tykk liten kjele. Kok opp på lav varme til et termometer som er satt inn i oljen viser 180 grader F (ca. 82 grader C), i omtrent 5 minutter.
  4. 4Ta kjelen av varmen. La oljen avkjøle til romtemperatur, ca. 2 timer. Overfør oljen og pepperflakene til en 4-unse flaske. Sett på lokket og forsegl. Oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.
  5. 5Porsjonsmengde: 2 kopper
  6. 6Forberedelsestid: 2 minutter
  7. 7Koketid: 5 minutter
  8. 8Uaktiv forberedelsestid: 2 timer