Ildfull englehårpasta
oppskrift på fiery angel hair pasta - en smakfull og rask pastarett med krydder og chili, perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 2
hovedrett
Ingredienser
- 1 pund angel hair-pasta
- 1/2 kopp chiliolje, oppskrift følger
- 1/2 kopp hakkede ferske italienske persilleblader
- 1 sitron, presset
- 2 spiseskjeer sitronskall
- Grovt havsalt
- Tørkede knuste rød pepperflak
- 1/2 teskje revet sitronskall, valgfritt
- 2/3 kopp nyrevet Parmesanost
- 2 kopper olivenolje
- 4 teskjeer tørkede knuste rød pepperflak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett englehårpastaen og kok til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand, rør av og til, i omtrent 6 til 8 minutter. Sil av vannet, og spar 1 kopp av pastavannet.
- 2Rør inn olje, persille, sitronsaft og sitrusskall i en stor serveringsskål. Tilsett den kokte pastaen og vend den forsiktig sammen med nok av det reserverte pastavannet, 1/4 kopp av gangen, for å fukte pastaen. Krydre med salt og rød pepperflak etter smak. Strø over revet sitrusskall for ekstra smak og tekstur. Dryss over revet Parmesan og server.
- 3Bland olje og knuste rød pepperflak i en tykk liten kjele. Kok opp på lav varme til et termometer som er satt inn i oljen viser 180 grader F (ca. 82 grader C), i omtrent 5 minutter.
- 4Ta kjelen av varmen. La oljen avkjøle til romtemperatur, ca. 2 timer. Overfør oljen og pepperflakene til en 4-unse flaske. Sett på lokket og forsegl. Oppbevares i kjøleskapet i opptil 1 måned.
- 5Porsjonsmengde: 2 kopper
- 6Forberedelsestid: 2 minutter
- 7Koketid: 5 minutter
- 8Uaktiv forberedelsestid: 2 timer