Ananasglasert småkylling
oppskrift på ananasglaserte game hens, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage, med søt og syrlig glaze av ananas. ideell for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- Juice, fra 1 boks ananasringer
- 1/4 teskje karri pulver
- 1 teskje eddik (hvilken som helst type)
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 kyllinghøner (Cornish game hens), ca. 680 gram hver
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Til glasuren, kok ananasjuice over middels varme til den har redusert til 2 spiseskjeer. Rør inn 2 spiseskjeer olivenolje og karri, og kok i ytterligere 1 minutt. Ta av varmen og rør inn eddik. Forvarm grillen. Del kyllingene i to, bruk enten en kjøttkutter eller kjøttssaks, og kutt rundt og fjern ryggbeinet. Bruk håndflaten til å presse lett på halvdelene for å gjøre dem litt flatere. Pensle kyllingene med 2 spiseskjeer olivenolje og krydre med salt og pepper. Plasser kyllinghalvdelene med skinnsiden ned på en grillrist eller en stekebrett med rist, og grill ca. 12-15 cm fra varmekilden i omtrent 10 minutter. Pensle kyllingene med glasuren. Vend dem med skinnsiden opp og grill i ytterligere 5 minutter. Pensle rikelig med glasur og fortsett å grille i ca. 5 minutter til, til lårkjøttet safter renner ut når det stikkes med en kniv, og skinnet er pent brunt.