7-Spice hvitløk BBQ kortreiste ribbe

7-Spice hvitløk BBQ kortreiste ribbe

Lær hvordan du lager saftige og krydrede short ribs med 7-spice og hvitløk på grillen. En perfekt rett for sommerfesten eller helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, pluss mer etter behov
  • 8 hvitløksfedd, finhakket
  • 1/4 kopp asiatisk pærepuré (helst fra koreanske Shingo-pærer)
  • 1/4 teskje shichimi togarashi (japansk 7-krydderblanding)
  • En klype 5-krydderpulver
  • 2 store skjeer kinesisk gult rockesukker
  • 2 spiseskjeer soyasaus
  • 2 spiseskjeer østerssaus
  • 1 spiseskje risvin
  • 1/4 teskje malt hvit pepper
  • 1 middels stor gul løk, tynne skiver
  • 1 tomme vårløk, skivet
  • 900 gram ucutte, benfrie short ribs
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje

Fremgangsmåte

  1. 1For hvitløk blanture: Ha oljen og hvitløken i en stekepanne med lav kant. Bland til det er godt kombinert, og oljen akkurat dekker hvitløken, tilsett mer olje etter behov. Kok over middels varme til oljen begynner å boble og hvitløken blir gyllenbrun, 2 til 3 minutter. Ta umiddelbart av varmen og sil av oljen. Sett hvitløken til side og la den avkjøle.
  2. 2For BBQ-marinate: Bland pærepuré, sukker, soyasaus, østerssaus, risvin, pepper, schichimi togarashi og 5-spice i en kjele på 2 liter, og rør godt med en visp. Kok opp på høy varme til blandingen begynner å koke. Tilsett den avkjølte hvitløkblandingen, skru ned varmen og la det småkoke til det er litt tykkere, ca. 15 minutter. Ta av varmen og rør inn løk og vårløk. La det avkjøle til romtemperatur, ca. 30 minutter.
  3. 3I mellomtiden, fjern eventuelt overflødig fett og sener fra ribbeina. Kutt dem i 1,5 cm store terninger og legg dem i en beholder på 4 liter.
  4. 4Hell den avkjølte BBQ-marinate sakte over ribbeina og bland godt slik at de er jevnt dekket. Mariner ribbeina i kjøleskapet i minst 8 timer.
  5. 5Sil av overflødig marinade fra ribbeina og løken gjennom en sikt eller sil. Varm opp oljen i en stekepanne over høy varme i 2 til 3 minutter. Tilsett ribbeina og løken, og kok under omrøring ofte for å unngå at det brenner seg, til de er karamelliserte og kokt til ønsket stekegrad, 2 til 3 minutter for medium-rare, 3 til 5 minutter for medium. Server med ris, brød eller salat.