Grillet svinenakke

Grillet svinenakke

Lær hvordan du lager perfekt grillet svinenakke. Enkel oppskrift med tips for saftig og smakfullt kjøtt. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 hel svinefilet, ca. 450 gram
  • 2. 1 lime, finrevet skall
  • 3. 1/2 kopp ferskpresset limejuice
  • 4. 1/4 kopp honning
  • 5. 1 1/2 teskje kosher salt
  • 6. 1/2 teskje hvitløkpulver
  • 7. 1 chipotle-chili i adobosaus
  • 8. 1 teskje vegetabilsk olje
  • 9. 1 spiseskje fersk hakket korianderblad

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Trim svinefileten for overflødig fett og sølvhinne.
  3. 3Legg limeskall, limesaft, honning, salt og hvitløkspulver i en liten, lukket krukke og rist for å blande.
  4. 4Hell halvparten av marinaden i en 1-gallon resealabel pose, tilsett chipotle-pepper og rør rundt for å blande.
  5. 5Legg svinefileten i posen og forsegl, fjern så mye luft som mulig, og plasser i en beholder for å fange opp eventuelle lekkasjer.
  6. 6Mariner i kjøleskapet i 6 til 24 timer, og snu posen halvveis i tiden.
  7. 7Hell den resterende marinaden i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
  8. 8Fjern fileten fra posen og la den hvile i romtemperatur mens du forbereder grillen.
  9. 9Ta ut den reserverte marinaden fra kjøleskapet.
  10. 10Fyll en stor tennstål med naturlig lump-kull og tenn på.
  11. 11Når kullene er askehvite og hvite, ca. 30 minutter, hell de varme kullene på den laveste risten i grillen og fordel jevnt med ekstra lange tang.
  12. 12Sett grillristen tilbake på grillen og dekk med lokk; varm opp risten til middels varme i 2 til 3 minutter.
  13. 13Pensle grillen med vegetabilsk olje.
  14. 14Fjern fileten fra posen og legg den midt på risten.
  15. 15Kast posen med marinade.
  16. 16Dekk til og grill i 12 til 15 minutter, og snu hver 1 1/2 til 2. minutt, til fileten har en indre temperatur på 60°C (140°F).
  17. 17Fjern fileten fra grillen og legg den på et stort stykke tungt aluminiumsfolie, brettet opp kantene for å lage en kurv, og hell på den reserverte marinaden.
  18. 18Pakk tett igjen og la hvile i 10 minutter.
  19. 19Fjern fra folie og skjær opp.
  20. 20Pynt med koriander og server.