
Grillet svinenakke
Lær hvordan du lager perfekt grillet svinenakke. Enkel oppskrift med tips for saftig og smakfullt kjøtt. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 hel svinefilet, ca. 450 gram
- 2. 1 lime, finrevet skall
- 3. 1/2 kopp ferskpresset limejuice
- 4. 1/4 kopp honning
- 5. 1 1/2 teskje kosher salt
- 6. 1/2 teskje hvitløkpulver
- 7. 1 chipotle-chili i adobosaus
- 8. 1 teskje vegetabilsk olje
- 9. 1 spiseskje fersk hakket korianderblad
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Trim svinefileten for overflødig fett og sølvhinne.
- 3Legg limeskall, limesaft, honning, salt og hvitløkspulver i en liten, lukket krukke og rist for å blande.
- 4Hell halvparten av marinaden i en 1-gallon resealabel pose, tilsett chipotle-pepper og rør rundt for å blande.
- 5Legg svinefileten i posen og forsegl, fjern så mye luft som mulig, og plasser i en beholder for å fange opp eventuelle lekkasjer.
- 6Mariner i kjøleskapet i 6 til 24 timer, og snu posen halvveis i tiden.
- 7Hell den resterende marinaden i en lukket beholder og oppbevar i kjøleskapet til den skal brukes.
- 8Fjern fileten fra posen og la den hvile i romtemperatur mens du forbereder grillen.
- 9Ta ut den reserverte marinaden fra kjøleskapet.
- 10Fyll en stor tennstål med naturlig lump-kull og tenn på.
- 11Når kullene er askehvite og hvite, ca. 30 minutter, hell de varme kullene på den laveste risten i grillen og fordel jevnt med ekstra lange tang.
- 12Sett grillristen tilbake på grillen og dekk med lokk; varm opp risten til middels varme i 2 til 3 minutter.
- 13Pensle grillen med vegetabilsk olje.
- 14Fjern fileten fra posen og legg den midt på risten.
- 15Kast posen med marinade.
- 16Dekk til og grill i 12 til 15 minutter, og snu hver 1 1/2 til 2. minutt, til fileten har en indre temperatur på 60°C (140°F).
- 17Fjern fileten fra grillen og legg den på et stort stykke tungt aluminiumsfolie, brettet opp kantene for å lage en kurv, og hell på den reserverte marinaden.
- 18Pakk tett igjen og la hvile i 10 minutter.
- 19Fjern fra folie og skjær opp.
- 20Pynt med koriander og server.