Oktoberfest tysk potetsalat
Lær hvordan du lager en tradisjonell tysk potetsalat for oktoberfesten. Enkelt, smakfullt og perfekt for høstarrangementer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund poteter, skrellet og skåret i skiver
- 1/2 kopp hakket løk
- 2 teskjeer salt
- 1/2 kopp majones
- 1/4 kopp vegetabilsk olje
- 1/2 kopp eplesidereddik
- 2 spiseskjeer hvitt sukker
- 2 spiseskjeer tørket persille
- malt svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Kok opp en stor kjele med saltet vann. Tilsett skrelte og oppkuttede poteter; kok til de er møre, men fortsatt faste, ca. 15 minutter. Sil av vannet, og overfør potetene til en stor bolle. Tilsett løk.
- 2I en stor bolle, visp sammen majones, olje, eddik, sukker, persille, salt og pepper. Vend forsiktig inn potetene og løken. La det stå i 1 time før servering for å la smakene utvikle seg.