Calzone
Lær hvordan du lager en autentisk calzone hjemme. En deilig italiensk rett med sprø skorpe, fylt med ost, skinke og grønnsaker. Perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 1/4 kopper vann
- 1 teskje salt
- 3 kopper brødmel
- 1 teskje tørrmelkpulver
- 1 1/2 spiseskje hvitt sukker
- 2 teskjeer tørrgjær
- 3/4 kopp pizzasaus
- 4 unser pepperoni, hakket
- 1 1/4 kopper revet mozzarellaost
- 2 spiseskjeer smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Legg vann, salt, brødmel, tørrmelk, sukker og gjær i brødmaskinens bolle i den rekkefølgen produsenten anbefaler. Velg deigprogrammet.
- 2Etter at programmet er ferdig, kjevle ut deigen på en lett melet overflate; form den til et rektangel på 40 x 25 cm. Overfør til et lett smurt bakepapir. I en liten bolle, bland sammen hakket pepperoni og mozzarella.
- 3Spre pizzasaus i en stripe langs midten av deigen på langs, og legg på pølse- og ostefylling.
- 4Lag diagonale snitt 4 cm fra hverandre langs hver side, og skjær innenfor en halv centimeter av fyllet.
- 5Kryss strimene over fyllet, og forsegl med litt vann.
- 6Pensle toppen med smeltet smør.
- 7Stek ved 175 grader C i 35 til 45 minutter.