Kremet kylling og ris
oppskrift på kremet kylling og ris - en enkel og smakfull rett som passer for hele familien. perfekt som hverdagsmiddag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kopper kokt hvit ris
- 1/4 kopp smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 2 kopper melk
- 2 teskjeer kyllingbuljongpulver
- 1 teskje krydret salt
- 1/2 teskje hvitløkspulver
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 5 kopper kokt, strimlet kyllingbrystkjøtt
- 340 gram bearbeidet ost (f.eks. Velveeta), i terninger
- 2 kopper rømme
- 1/2 kopp smør
- 2 kopper knuste kjeks (for eksempel Ritz-kjeks)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit).
- 2Fordel risen i bunnen av en 23x33 cm (9x13 tommer) ildfast form; sett til side.
- 3I en middels stor kjele smelter du smør eller margarin og rører inn melet til det blir jevnt. Tilsett gradvis melk, buljongterninger, krydderalt, hvitløkspulver og pepper. Rør alt godt sammen og kok opp. La det småkoke og rør i 2 minutter, eller til det tykner og bobler. Skru ned varmen; tilsett kylling, ost og rømme. Rør til osten er smeltet. Bland alt godt og hell blandingen over risen.
- 4Smelt 1/2 kopp smør eller margarin i en kjele og vend inn knuste kjeks. Strø kjeksblandingen over gratengen. Stek i den forvarmede ovnen i 10 til 15 minutter, eller til det er gjennomvarmt.