
Okinawa Shoyu Pork
Lær hvordan du lager den autentiske okinawa shoyu pork med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull hovedrett med asiatiske smaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 135 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1,0 kg svinebryst
- vann til det dekker
- 3/4 kopp redusert-salt soyasaus
- 3/4 kopp tettpakket brunt sukker
- 3/4 kopp østerssaus
- 3/4 kopp mirin (japansk søtvin)
- 1/2 kopp vann
- 3 ss finhakket fersk ingefær
- 1 stor fedd hvitløk, finhakket
- 1 lite fedd hvitløk, finhakket
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Plasser svinekjøttet i en stor kjele og hell i nok vann til å dekke kjøttet med én tomme; kok opp. Skru ned varmen til middels og la det småkoke i 2 timer. Kast vannet og fyll kjelen med friskt vann slik at det dekker kjøttet med én tomme. Kok opp vannet, skru ned varmen til middels, og la det småkoke til kjøttet begynner å bli mørt, omtrent 1 time.
- 2Ta svinekjøttet ut av vannet og legg det på en arbeidsflate. La det avkjøle i noen minutter.
- 3Skjær av den tykke huden på kjøttet og kast den. Skjær kjøttet i skiver på én tomme i bredden.
- 4Bland soyasaus, brunt sukker, østerssaus, mirin, 1/2 kopp vann, ingefær, og ett stort og ett lite hvitløksfedd i en stor kjele; kok opp. Tilsett svinekjøttet og la det koke opp igjen; skru ned varmen til lav og legg et stykke aluminiumsfolie direkte over kjøttet og sausen. La det småkoke under omrøring, og snu kjøttet ofte, til det er jevnt kokt, 30 til 45 minutter.