
Ossobuco alla Milanese
Lær hvordan du lager ossobuco alla milanese, en tradisjonell italiensk rett med smakfull kalveskank og safranrisotto. Perfekt for en smakfull middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 kalveskanker, skåret til ossobuco
- 1 klype allsidig mel
- 1 ss smør, eller etter smak
- 1 ss olivenolje, eller etter smak
- 1 ss hakket løk
- 1 ss hakket gulrot
- 1/2 kopp hvitvin
- 1 ss tomatpuré
- salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 kopp storfekraft
- 1/4 kopp hakket fersk persille
- 1/2 sitron, revet skall
Fremgangsmåte
- 1Slå små riper i huden rundt om bena på kalveskankene i 2 eller 3 steder, slik at de ikke krøller seg når de kokes. Dryss kalveskankene med mel.
- 2Varm smør og olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og gulrot; kok og rør til de er myke, ca. 5 minutter. Legg i kalveskankene; stek til de er brune, 3 til 5 minutter på hver side. Hell i hvitvin og la det småkoke til vinen er redusert, ca. 5 minutter.
- 3Rør inn tomatpuré, salt og pepper i stekepannen. Hell i storfekraften gradvis, og rør mellom hver tilsetting. Skru ned varmen til medium-lav, dekk til, og la det småkoke, vend kalveskankene av og til, til de er møre, ca. 55 minutter.
- 4Bland persille og sitronzest i en liten bolle. Rør det inn i stekepannen. La det småkoke til smakene har gått sammen, ca. 5 minutter.