Ossobuco alla Milanese

Ossobuco alla Milanese

Lær hvordan du lager ossobuco alla milanese, en tradisjonell italiensk rett med smakfull kalveskank og safranrisotto. Perfekt for en smakfull middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 kalveskanker, skåret til ossobuco
  • 1 klype allsidig mel
  • 1 ss smør, eller etter smak
  • 1 ss olivenolje, eller etter smak
  • 1 ss hakket løk
  • 1 ss hakket gulrot
  • 1/2 kopp hvitvin
  • 1 ss tomatpuré
  • salt og nykvernet svart pepper etter smak
  • 1 kopp storfekraft
  • 1/4 kopp hakket fersk persille
  • 1/2 sitron, revet skall

Fremgangsmåte

  1. 1Slå små riper i huden rundt om bena på kalveskankene i 2 eller 3 steder, slik at de ikke krøller seg når de kokes. Dryss kalveskankene med mel.
  2. 2Varm smør og olivenolje i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og gulrot; kok og rør til de er myke, ca. 5 minutter. Legg i kalveskankene; stek til de er brune, 3 til 5 minutter på hver side. Hell i hvitvin og la det småkoke til vinen er redusert, ca. 5 minutter.
  3. 3Rør inn tomatpuré, salt og pepper i stekepannen. Hell i storfekraften gradvis, og rør mellom hver tilsetting. Skru ned varmen til medium-lav, dekk til, og la det småkoke, vend kalveskankene av og til, til de er møre, ca. 55 minutter.
  4. 4Bland persille og sitronzest i en liten bolle. Rør det inn i stekepannen. La det småkoke til smakene har gått sammen, ca. 5 minutter.