
Norsk smørsauce (Sandefjordsmør)
Lær hvordan du lager den klassiske norske sandefjordsmor, en rik og kremet smørsauce perfekt til sjømat og fisk. Enkel oppskrift og tips.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 sitroner, presset
- 1/2 kopp kremfløte
- 5 spiseskjeer kaldt, usaltet smør, kuttet i terninger
- salt etter smak
- cayennepepper, etter smak
- 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
Fremgangsmåte
- 1Legg sitronsaft i en kjele over middels varme; la det småkoke til sitronsaften har redusert til mindre enn en spiseskje og nesten forsvunnet, ca. 4–5 minutter, vær forsiktig så den ikke brenner seg. Rør raskt inn fløten; visp for å blande. Fortsett å koke til fløten har redusert og er tykk nok til å dekke baksiden av en skje, ca. 5–6 minutter. Skru ned varmen til lav.
- 2Visp inn 2 eller 3 biter kaldt smør, og rør til smøret har smeltet før du tilsetter mer. Tilsett 2 eller 3 nye smørbiter. (Hvis fløten avkjøles for raskt, kan sausen skille seg.) Fortsett å tilsette smør litt etter litt til alt smøret er emulsifisert i fløten, ca. 8–10 minutter. Smak til med salt, cayennepepper og 2 generøse spiseskjeer hakket persille. Visp til alt er godt blandet. Hold sausen varm til den skal brukes.