Norsk smørsauce (Sandefjordsmør)

Norsk smørsauce (Sandefjordsmør)

Lær hvordan du lager den klassiske norske sandefjordsmor, en rik og kremet smørsauce perfekt til sjømat og fisk. Enkel oppskrift og tips.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 sitroner, presset
  • 1/2 kopp kremfløte
  • 5 spiseskjeer kaldt, usaltet smør, kuttet i terninger
  • salt etter smak
  • cayennepepper, etter smak
  • 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille

Fremgangsmåte

  1. 1Legg sitronsaft i en kjele over middels varme; la det småkoke til sitronsaften har redusert til mindre enn en spiseskje og nesten forsvunnet, ca. 4–5 minutter, vær forsiktig så den ikke brenner seg. Rør raskt inn fløten; visp for å blande. Fortsett å koke til fløten har redusert og er tykk nok til å dekke baksiden av en skje, ca. 5–6 minutter. Skru ned varmen til lav.
  2. 2Visp inn 2 eller 3 biter kaldt smør, og rør til smøret har smeltet før du tilsetter mer. Tilsett 2 eller 3 nye smørbiter. (Hvis fløten avkjøles for raskt, kan sausen skille seg.) Fortsett å tilsette smør litt etter litt til alt smøret er emulsifisert i fløten, ca. 8–10 minutter. Smak til med salt, cayennepepper og 2 generøse spiseskjeer hakket persille. Visp til alt er godt blandet. Hold sausen varm til den skal brukes.