
Enkle onigiri (japanske riskuler)
Lær hvordan du lager enkle og smakfulle japanske onigiri, perfekte som matpakke eller snack. Enkelt oppskrift med trinnvise instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 kopper ukokt kortkornet hvit ris
- 2 ½ kopper vann
- 2 spiseskjeer sesamfrø
- 1 teskje salt
- 2 spiseskjeer soyasaus (valgfritt)
- 1 kopp vann
- 1 spiseskje salt
- 1 (28 gram) pakke nori-ark (valgfritt)
- 1 (198 gram) boks tunfisk, avrent
Fremgangsmåte
- 1Vask ris i en sil med vann til vannet er klart.
- 2Bland ris, 2 ½ kopper vann, sesamfrø og 1 teskje salt i en stor non-stick-kjele over middels varme; kok opp. Dekk til og kok til vannet er absorbert og risen er myk og klissete, omtrent 15 minutter. Rør inn soyasaus.
- 3Bland 1 kopp vann og 1 spiseskje salt i en liten bolle til saltet er oppløst.
- 4Plasser et 12-tommers stykke plastfolie i en liten tekopp, form plasten slik at den passer i koppen, og la endene henge over kantene. Fukt plastfolien med noe av det saltede vannet.
- 5Legg en 2x5-tommers stripe med nori- sjøgress halvveis ned i koppen. Skje inn litt ris i koppen, og la det være igjen en ½ tomme i toppen. Lag en liten fordypning i risen med en skje; tilsett en skje med tunfisk. Dekk tunfisken med en skje ris, og brett over den utstikkende enden av nori- sjøgresset.
- 6Samle endene av plastfolien godt rundt og fjern risballen fra koppen. Form og trykk ballen godt sammen med hendene. Overfør til en stor tallerken. Gjenta med resten av nori- sjøgresset, risen og tunfisken. Oppbevar onigiri i kjøleskapet til den er fast, 8 timer til over natten.