Enkle onigiri (japanske riskuler)

Enkle onigiri (japanske riskuler)

Lær hvordan du lager enkle og smakfulle japanske onigiri, perfekte som matpakke eller snack. Enkelt oppskrift med trinnvise instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 kopper ukokt kortkornet hvit ris
  • 2 ½ kopper vann
  • 2 spiseskjeer sesamfrø
  • 1 teskje salt
  • 2 spiseskjeer soyasaus (valgfritt)
  • 1 kopp vann
  • 1 spiseskje salt
  • 1 (28 gram) pakke nori-ark (valgfritt)
  • 1 (198 gram) boks tunfisk, avrent

Fremgangsmåte

  1. 1Vask ris i en sil med vann til vannet er klart.
  2. 2Bland ris, 2 ½ kopper vann, sesamfrø og 1 teskje salt i en stor non-stick-kjele over middels varme; kok opp. Dekk til og kok til vannet er absorbert og risen er myk og klissete, omtrent 15 minutter. Rør inn soyasaus.
  3. 3Bland 1 kopp vann og 1 spiseskje salt i en liten bolle til saltet er oppløst.
  4. 4Plasser et 12-tommers stykke plastfolie i en liten tekopp, form plasten slik at den passer i koppen, og la endene henge over kantene. Fukt plastfolien med noe av det saltede vannet.
  5. 5Legg en 2x5-tommers stripe med nori- sjøgress halvveis ned i koppen. Skje inn litt ris i koppen, og la det være igjen en ½ tomme i toppen. Lag en liten fordypning i risen med en skje; tilsett en skje med tunfisk. Dekk tunfisken med en skje ris, og brett over den utstikkende enden av nori- sjøgresset.
  6. 6Samle endene av plastfolien godt rundt og fjern risballen fra koppen. Form og trykk ballen godt sammen med hendene. Overfør til en stor tallerken. Gjenta med resten av nori- sjøgresset, risen og tunfisken. Oppbevar onigiri i kjøleskapet til den er fast, 8 timer til over natten.