Khachapuri

Khachapuri

Lær hvordan du lager den deilige georgiske retten khachapuri med enkel oppskrift. Perfekt som frokost eller hovedrett, med rik ostefyll og sprø skorpe.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • Bakverk:
  • 4 kopper hvetemel, fordelt
  • 4 ½ teskjeer tørrgjær
  • 3 ½ teskjeer hvitt sukker
  • 2 teskjeer salt
  • 1 kopp melk
  • ½ kopp margarin
  • Fyll:
  • 450 gram revet Muenster-ost, eller mer etter smak
  • 1 egg
  • 1 egg, delt i plomme og hvit

Fremgangsmåte

  1. 1Bland 2 kopper mel, gjær, sukker og salt i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok.
  2. 2Bland melk og margarin i en kjele på 1 liter; varm opp på lav varme til melken er veldig varm og margarinen er nesten helt smeltet, ca. 5 minutter.
  3. 3Pisk melk og margarin inn i melet på lav hastighet til det akkurat er blandet. Øk hastigheten til middels og pisk til det er glatt, ca. 2 minutter. Tilsett de resterende 2 koppene mel og pisk til en myk deig dannes. Bytt til eltekroken og elt til deigen er glatt og elastisk, ca. 10 minutter.
  4. 4Overfør deigen til en smurt bolle. Vend den slik at den blir dekket av smør. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  5. 5Gjem forsiktig ned deigen for å fjerne luftbobler. La den heve igjen til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  6. 6Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en rund bakeform på 23 cm i diameter.
  7. 7Gjem forsiktig ned deigen og kjevle den ut til en sirkel. Overfør den til bakeformen.
  8. 8Bland Muenster-ost, egg og eggeplomme i en bolle. Fordel blandingen over deigen i bakeformen. Samle deigen i 3,8 cm brede folder. Klem foldene forsiktig sammen og vri dem for å lage en toppknute.
  9. 9La deigen hvile i 10 til 15 minutter. Pensle med eggehvite.
  10. 10Stek i den forvarmede ovnen til den er gyllenbrun, ca. 1 time.