
Khachapuri
Lær hvordan du lager den deilige georgiske retten khachapuri med enkel oppskrift. Perfekt som frokost eller hovedrett, med rik ostefyll og sprø skorpe.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- Bakverk:
- 4 kopper hvetemel, fordelt
- 4 ½ teskjeer tørrgjær
- 3 ½ teskjeer hvitt sukker
- 2 teskjeer salt
- 1 kopp melk
- ½ kopp margarin
- Fyll:
- 450 gram revet Muenster-ost, eller mer etter smak
- 1 egg
- 1 egg, delt i plomme og hvit
Fremgangsmåte
- 1Bland 2 kopper mel, gjær, sukker og salt i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok.
- 2Bland melk og margarin i en kjele på 1 liter; varm opp på lav varme til melken er veldig varm og margarinen er nesten helt smeltet, ca. 5 minutter.
- 3Pisk melk og margarin inn i melet på lav hastighet til det akkurat er blandet. Øk hastigheten til middels og pisk til det er glatt, ca. 2 minutter. Tilsett de resterende 2 koppene mel og pisk til en myk deig dannes. Bytt til eltekroken og elt til deigen er glatt og elastisk, ca. 10 minutter.
- 4Overfør deigen til en smurt bolle. Vend den slik at den blir dekket av smør. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 5Gjem forsiktig ned deigen for å fjerne luftbobler. La den heve igjen til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- 6Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Smør en rund bakeform på 23 cm i diameter.
- 7Gjem forsiktig ned deigen og kjevle den ut til en sirkel. Overfør den til bakeformen.
- 8Bland Muenster-ost, egg og eggeplomme i en bolle. Fordel blandingen over deigen i bakeformen. Samle deigen i 3,8 cm brede folder. Klem foldene forsiktig sammen og vri dem for å lage en toppknute.
- 9La deigen hvile i 10 til 15 minutter. Pensle med eggehvite.
- 10Stek i den forvarmede ovnen til den er gyllenbrun, ca. 1 time.