Hello Fresh Mobile Banner
Char Siu (kinesisk grillpork)

Char Siu (kinesisk grillpork)

Lær hvordan du lager autentisk char siu, kinesisk barbeque svinekjøtt, med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer honning
  • 2 spiseskjeer Shaoxing-kokkevann
  • 1 spiseskje hoisinsaus
  • 1 spiseskje most kiwi
  • 1 spiseskje kinesisk mørk soyasaus
  • 1 spiseskje thailandsk chilisaus
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 2 teskjeer østerssaus
  • 1/2 teskje kinesisk femkrydderpulver
  • 680 gram svinebryst, skinn fjernet

Fremgangsmåte

  1. 1Bland honning, sherry, hoisinsaus, kiwi, mørk soyasaus, chilisaus, hvitløk, østerssaus og femkrydderpulver i en stor, resealerbar plastpose. Tilsett svinebryst. Lukk posen og press ut så mye luft som mulig.
  2. 2Legg posen på en tallerken og mariner svinebrystet i kjøleskapet, snu det av og til, i minst 2 dager.
  3. 3Forvarm ovnen til 135 grader C (275 grader F) med en rist i den øvre tredjedelen av ovnen. Sett et rist på et stekebrett med kant.
  4. 4Plasser svinebrystet på risten, og reserver marinaden.
  5. 5Stek svinebrystet i den forvarmede ovnen til den indre temperaturen når 71 grader C (160 grader F), ca. 1 time. Ta ut svinebrystet av ovnen; pensle med den reserverte marinaden.
  6. 6Flytt ovnsristen til øverste posisjon og forvarm ovnens grillelement.
  7. 7Grill svinebrystet til det er mørk, glinsende og kantene begynner å bli svarte, ca. 5 minutter. Snu det og pensle på den andre siden. Fortsett å grille til den andre siden blir mørk og begynner å svartne, ca. 5 minutter til. Skjær i skiver med en skarp kniv.