
Char Siu (kinesisk grillpork)
Lær hvordan du lager autentisk char siu, kinesisk barbeque svinekjøtt, med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull hovedrett hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer honning
- 2 spiseskjeer Shaoxing-kokkevann
- 1 spiseskje hoisinsaus
- 1 spiseskje most kiwi
- 1 spiseskje kinesisk mørk soyasaus
- 1 spiseskje thailandsk chilisaus
- 2 fedd hvitløk, revet
- 2 teskjeer østerssaus
- 1/2 teskje kinesisk femkrydderpulver
- 680 gram svinebryst, skinn fjernet
Fremgangsmåte
- 1Bland honning, sherry, hoisinsaus, kiwi, mørk soyasaus, chilisaus, hvitløk, østerssaus og femkrydderpulver i en stor, resealerbar plastpose. Tilsett svinebryst. Lukk posen og press ut så mye luft som mulig.
- 2Legg posen på en tallerken og mariner svinebrystet i kjøleskapet, snu det av og til, i minst 2 dager.
- 3Forvarm ovnen til 135 grader C (275 grader F) med en rist i den øvre tredjedelen av ovnen. Sett et rist på et stekebrett med kant.
- 4Plasser svinebrystet på risten, og reserver marinaden.
- 5Stek svinebrystet i den forvarmede ovnen til den indre temperaturen når 71 grader C (160 grader F), ca. 1 time. Ta ut svinebrystet av ovnen; pensle med den reserverte marinaden.
- 6Flytt ovnsristen til øverste posisjon og forvarm ovnens grillelement.
- 7Grill svinebrystet til det er mørk, glinsende og kantene begynner å bli svarte, ca. 5 minutter. Snu det og pensle på den andre siden. Fortsett å grille til den andre siden blir mørk og begynner å svartne, ca. 5 minutter til. Skjær i skiver med en skarp kniv.