
Glutenfri pizzabunn eller flatbrød
oppskrift på glutenfri pizzabunn eller flatbrød, enkel å lage og perfekt for glutenintolerante. sunn og velsmakende base til dine favorittpålegg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp veldig varmt vann
- 1/2 teskje hvitt sukker
- 2 teskjeer gjær
- 2 kopper glutenfritt melblanding
- 1/2 kopp risemel
- 1 spiseskje italiensk krydderblanding
- 1 teskje xanthan gum
- 1 teskje uparfymert gelatinpulver
- 1/2 teskje salt
- 3 spiseskjeer eplecidereddik
- 3 spiseskjeer olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Visp vann og sukker sammen i en bolle. Visp inn gjær. La stå til gjæren mykner og begynner å danne et kremaktig skum, omtrent 10 minutter.
- 2Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 3Bland glutenfritt mel, risemel, italiensk krydder, xanthan gum, gelatin og salt i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Visp inn eddik og olivenolje i gjærblandingen; hell over melblandingen. Bland på høy hastighet til en våt, klissete deig dannes, omtrent 6 minutter.
- 4Overfør deigen til det forberedte stekebrettet. Legg et annet ark med bakepapir oppå; jevn ut deigen slik at den dekker hele stekebrettet. La deigen hvile i ca. 10 minutter.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til deigen puffes opp, 5 til 10 minutter. Fjern bakepapiret fra toppen. Fortsett å steke til deigen er gyllenbrun og kantene er gjennomstekt, omtrent 20 minutter.