Hello Fresh Mobile Banner
Glutenfri pizzabunn eller flatbrød

Glutenfri pizzabunn eller flatbrød

oppskrift på glutenfri pizzabunn eller flatbrød, enkel å lage og perfekt for glutenintolerante. sunn og velsmakende base til dine favorittpålegg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp veldig varmt vann
  • 1/2 teskje hvitt sukker
  • 2 teskjeer gjær
  • 2 kopper glutenfritt melblanding
  • 1/2 kopp risemel
  • 1 spiseskje italiensk krydderblanding
  • 1 teskje xanthan gum
  • 1 teskje uparfymert gelatinpulver
  • 1/2 teskje salt
  • 3 spiseskjeer eplecidereddik
  • 3 spiseskjeer olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1Visp vann og sukker sammen i en bolle. Visp inn gjær. La stå til gjæren mykner og begynner å danne et kremaktig skum, omtrent 10 minutter.
  2. 2Forvarm ovnen til 220 grader C (425 grader F). Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. 3Bland glutenfritt mel, risemel, italiensk krydder, xanthan gum, gelatin og salt i bollen til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. Visp inn eddik og olivenolje i gjærblandingen; hell over melblandingen. Bland på høy hastighet til en våt, klissete deig dannes, omtrent 6 minutter.
  4. 4Overfør deigen til det forberedte stekebrettet. Legg et annet ark med bakepapir oppå; jevn ut deigen slik at den dekker hele stekebrettet. La deigen hvile i ca. 10 minutter.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til deigen puffes opp, 5 til 10 minutter. Fjern bakepapiret fra toppen. Fortsett å steke til deigen er gyllenbrun og kantene er gjennomstekt, omtrent 20 minutter.