
Bare stekte kamskjell
oppskrift på enkel og rask steking av kamskjell. perfekt som forrett eller lett hovedrett. lær hvordan du oppnår perfekt searing hver gang.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 2
forrett
Ingredienser
- 12 sjøscallops, seigemuskler fjernet
- ½ sitron, presset saft
- sjøsalt og nykvernet svart pepper etter smak
- 1 spiseskje olivenolje
- 1 teskje smør
- 1 teskje sitronskall
Fremgangsmåte
- 1Tørk sjøscallops med papirhåndklær. Krydre med litt sitronsaft, salt og pepper på den ene siden.
- 2Varm opp olivenolje og smør i en stekepanne over høy varme. Legg scallopsene i pannen med den krydrede siden ned. Stek til de er brune på undersiden, ca. 2 minutter. Krydre med resten av sitronsaften, salt og pepper; snu dem. Fortsett å steke til de er ugjennomsiktige, ca. 2 minutter til. Pynt med sitronskall.