
Alltid-suksess glutenfri paibunn
Lær hvordan du lager en fail-sikker glutenfri paibunn med denne enkle oppskriften. Perfekt for glutenintolerante og alle som ønsker en smakfull, glutenfri dessert eller pai.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 2 spiseskjeer brunt ris-mel
- 1 kopp kaldt smør, skåret i 1/2-tommers terninger
- 2 kalde egg
- 1/2 teskje eplecidereddik
- 2 1/2 kopper glutenfritt melblandingsmiks
- 1/4 kopp iskaldt vann
Fremgangsmåte
- 1Legg brunt riskrem i en lufttett plastpose. Tilsett smør i posen én terning av gangen, og rist for å dekke hver terning jevnt med mel. Lukk posen og sett den i fryseren i 15 minutter.
- 2Visp egg og eddik sammen i en liten bolle. Sett den i kjøleskapet.
- 3Hell glutenfritt mel i en stor bolle. Kna inn smør med fingrene til blandingen ligner småstein med noen store smørklumper igjen. Rør inn egg og eddik i blandingen. Bland inn vann, én spiseskje av gangen, til deigen ikke lenger er klissete og danner en ball.
- 4Pakk deigen inn i plastfolie; sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 30 minutter.
- 5Del deigen i to deler og kjevle ut til ønsket tykkelse på en lett melet arbeidsflate.