Hello Fresh Mobile Banner
Alltid-suksess glutenfri paibunn

Alltid-suksess glutenfri paibunn

Lær hvordan du lager en fail-sikker glutenfri paibunn med denne enkle oppskriften. Perfekt for glutenintolerante og alle som ønsker en smakfull, glutenfri dessert eller pai.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer brunt ris-mel
  • 1 kopp kaldt smør, skåret i 1/2-tommers terninger
  • 2 kalde egg
  • 1/2 teskje eplecidereddik
  • 2 1/2 kopper glutenfritt melblandingsmiks
  • 1/4 kopp iskaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Legg brunt riskrem i en lufttett plastpose. Tilsett smør i posen én terning av gangen, og rist for å dekke hver terning jevnt med mel. Lukk posen og sett den i fryseren i 15 minutter.
  2. 2Visp egg og eddik sammen i en liten bolle. Sett den i kjøleskapet.
  3. 3Hell glutenfritt mel i en stor bolle. Kna inn smør med fingrene til blandingen ligner småstein med noen store smørklumper igjen. Rør inn egg og eddik i blandingen. Bland inn vann, én spiseskje av gangen, til deigen ikke lenger er klissete og danner en ball.
  4. 4Pakk deigen inn i plastfolie; sett den i kjøleskapet til den er fast, ca. 30 minutter.
  5. 5Del deigen i to deler og kjevle ut til ønsket tykkelse på en lett melet arbeidsflate.