Høytidskortbrød-kjeks

Høytidskortbrød-kjeks

lær hvordan du lager deilige ferie shortbread kjeks med denne enkle oppskriften. perfekt som gave eller til festlige anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 24
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 pakke (200 g) Finlandia Perfectly Salted Smør, myknet
  • 6 spiseskjeer sukker, pluss litt til å rulle i
  • 2 kopper hvetemel
  • 1 eggehvite, pisket med
  • 2 teskjeer kaldt vann

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 325 grader Fahrenheit. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 2I bolle av en kjøkkenmaskin, pisk sammen Finlandia Saltet Smør og sukker på middels høy hastighet til det er lyst og luftig, ca. tre minutter.
  3. 3På laveste hastighet, rør inn melet, og bland bare til det er godt blandet. Ta deigen ut av maskinen, og kna den til en ball. Sett den i kjøleskapet i én time.
  4. 4Arbeid med halvparten av deigen av gangen, og kjevle den ut til ca. 0,6 cm tykkelse på et godt melet bord. Kutt ut ønskede former, og kjevle ut igjen eventuelle rester for å kutte flere. Legg kokiene på det forberedte stekebrettet, pensle med eggeblanding, og pynt med sukker. Stek i 15 til 17 minutter, eller til de er lett gyldne på bunnen og gjennomstekte. La dem avkjøle i omtrent to minutter på brettet, før de flyttes over til en rist med sukker-siden opp for å avkjøle helt. Oppbevar i en lufttett beholder i opptil én uke.