
Zucchini-kanelkake
oppskrift på zucchini kanel cobbler - en varm, krydret dessert som kombinerer frisk zucchini med søt kanel. perfekt for en hyggelig kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Koking spray
- Cobbler-blanding:
- 8 kopper (1/2-tommers) biter av skrellet og utkjernet zucchini
- 1 kopp hvitt sukker
- 3 spiseskjeer hvetemel
- 1 spiseskje sitronsaft
- 1 teskje eplepie-krydder
- 3/4 teskje krem av tartar
- salt
- Kakeblanding:
- 1 1/4 kopper kake-mel
- 1/2 kopp hvitt sukker
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 1/2 teskjeer bakepulver
- 1 klype salt
- 1/2 kopp smør, smeltet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm bakeform med kokespray.
- 2Kok opp en kjele med vann; tilsett zucchini. Kok til den er mør, ca. 5 minutter; sil av vannet. Legg zucchini i en bolle med kaldt vann til den er avkjølt, ca. 5 minutter; sil av vannet. Overfør til en stor bolle.
- 3Bland 1 kopp hvitt sukker, hvetemel, sitronsaft, eplekrydder, kremortartari og salt forsiktig inn i zucchini til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte bakeformen.
- 4Bland kakehvetemel, 1/2 kopp hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og salt i en bolle. Strø over røren. Drypp smeltet smør på toppen.
- 5Stek i den forvarmede ovnen til toppen er gyllenbrun, ca. 1 time.




