Zucchini-kanelkake

Zucchini-kanelkake

oppskrift på zucchini kanel cobbler - en varm, krydret dessert som kombinerer frisk zucchini med søt kanel. perfekt for en hyggelig kveld.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • Koking spray
  • Cobbler-blanding:
  • 8 kopper (1/2-tommers) biter av skrellet og utkjernet zucchini
  • 1 kopp hvitt sukker
  • 3 spiseskjeer hvetemel
  • 1 spiseskje sitronsaft
  • 1 teskje eplepie-krydder
  • 3/4 teskje krem av tartar
  • salt
  • Kakeblanding:
  • 1 1/4 kopper kake-mel
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 2 1/2 teskjeer bakepulver
  • 1 klype salt
  • 1/2 kopp smør, smeltet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en 23x33 cm bakeform med kokespray.
  2. 2Kok opp en kjele med vann; tilsett zucchini. Kok til den er mør, ca. 5 minutter; sil av vannet. Legg zucchini i en bolle med kaldt vann til den er avkjølt, ca. 5 minutter; sil av vannet. Overfør til en stor bolle.
  3. 3Bland 1 kopp hvitt sukker, hvetemel, sitronsaft, eplekrydder, kremortartari og salt forsiktig inn i zucchini til det er godt blandet. Hell røren i den forberedte bakeformen.
  4. 4Bland kakehvetemel, 1/2 kopp hvitt sukker, brunt sukker, bakepulver og salt i en bolle. Strø over røren. Drypp smeltet smør på toppen.
  5. 5Stek i den forvarmede ovnen til toppen er gyllenbrun, ca. 1 time.