Spaghettigresskar med kjøttgryte

Spaghettigresskar med kjøttgryte

en enkel oppskrift på spaghetti squash fylt med smakfull kjøttstuing, perfekt for en sunn og mettende middag

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 teskjeer smør, smeltet
  • 2. 1 spaghetti squash, delt i to og fjernet frø
  • 3. 450 gram kjøttdeig av storfe
  • 4. 1 boks (14,5 unser) hakkede tomater, drenert
  • 5. 1/2 pakke (8 unser) ferske sopp i skiver
  • 6. 1/4 kopp hakket rød løk
  • 7. 1/4 kopp hakket grønn paprika
  • 8. 1 fedd hvitløk, hakket
  • 9. 1/2 teskje tørket oregano
  • 10. 1/2 teskje tørket basilikum
  • 11. 1/4 teskje salt
  • 12. 1/4 teskje malt svart pepper
  • 13. et lite dryss tørket timian
  • 14. 2 1/2 kopper revet mozzarellaost
  • 15. 1 kopp knuste kjeks (for eksempel Ritz®)

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
  2. 22. Pensle lett med smør over squashhalvdelene. Dekk med aluminiumsfolie.
  3. 33. Stek i den forvarmede ovnen til de lett kan stikkes gjennom med en gaffel, omtrent 40 minutter. La avkjøle til de er enkle å håndtere, ca. 15 minutter.
  4. 44. Forvarm en stor stekepanne over middels varme. Tilsett kjøttdeig; stek og rør til den er brunet, ca. 5 minutter. Rør inn tomater, sopp, rødløk, grønn paprika, hvitløk, oregano, basilikum, salt, pepper og timian; kok, rør av og til, til smakene har blandet seg, 6 til 8 minutter.
  5. 55. Skrap ut innmaten av squashen og ha den i stekepannen; bland den inn i kjøttdeigen. Fordel blandingen i en stor ildfast form. Rør inn mozzarellaost; topp med knuste kjeks.
  6. 66. Stek i den forvarmede ovnen til det er gyllent og sprøtt, ca. 40 minutter.