
Japansk-inspirert sprø kveite med sitronsaus
Lær hvordan du lager japansk-inspirert crispy halibut med frisk sitronsaus. En enkel og smakfull oppskrift perfekt for en spennende middagsopplevelse.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 7 oz halibutfilet, skåret i 1/2-tommers strimler
- Havsalt og malt hvit pepper
- 3 1/2 oz potetmel eller maisstivelse
- 1 egg, pisket
- 5 oz panko-rasp
- 2 1/2 kopper peanøttolje
- Tørkede chiliflak (valgfritt)
- Sitronbåter til pynt (valgfritt)
- 1 ss skrelt og revet fersk ingefær
- 1 ss lys soyasaus
- 1 ss honning
- 1 ss Shaohsing risvin eller tørr sherry
- 7 ss kald grønnsaksbuljong
- 1/4 kopp sitronsaft
- 1 ss maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1For hellefisk: Krydre hellefiskbitene med salt og hvit pepper. Sett potetmel eller maisstivelse, sammenvispet egg, og brødsmuler i tre separate skåler. Dypp hellefiskbitene i potetmel eller maisstivelse, deretter i egget, og dekk dem med brødsmuler. Sett en wok over høy varme og tilsett alt unntatt 1 ss peanøttolje. Varm opp oljen til 175°C, eller til en brødbit som slippes i faller gyllenbrun på 15 sekunder og flyter opp til overflaten. Stek de panerte hellefiskbitene i oljen i 3-4 minutter, eller til de er gyllenbrune. Ta dem opp med en hullsleiv og la dem renne av på kjøkkenpapir.
- 2For sausen: I mellomtiden lager du sausen. Varm en liten wok eller kjele over middels varme og tilsett den resterende 1 ss peanøttolje. Ha i ingefær og stek i noen sekunder, deretter tilsett de resterende ingrediensene og kok opp. La det koke i 1 minutt, eller til sausen har tyknet, før du tar det av varmen. Når fisken er ferdigkokt, krydre med tørkede chiliflak (hvis du bruker det), pynt med sitronbåter hvis du ønsker det, og server med sitron-dippingsausen.





