Gammeldags kylling med dumplings

Gammeldags kylling med dumplings

oppskrift på gammeldags kylling og dumplings. enkel å lage og perfekt for en smakfull middag. ideell for helårsmiddager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 7 pund kylling i biter, oppdelt
  • 4 kopper kyllingkraft
  • 2 løk, hakket
  • 3 stilker selleri, hakket
  • 3 teskjeer salt
  • 1 egg
  • 1/4 kopp melk
  • 1 1/2 kopper hvetemel, delt
  • 1 1/2 teskjeer bakepulver
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 2 spiseskjeer hakket frisk persille
  • 1 kopp vann
  • 1/2 teskje malt svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor gryte legger du kyllingstykker og tilsetter kyllingkraft, løk, selleri og 2 teskjeer salt. Sett på middels lav varme og la det småkoke, delvis dekket, i 15 til 20 minutter eller til kyllingen er mør.
  2. 2For å lage dumplings: I en stor blandebolle pisker du sammen egg og melk. Tilsett 1 kopp mel, resten av saltet og bakepulveret, og bland alt godt. Skjær smøret i melet med en kniv eller gaffel til blandingen er smuldrete. Tilsett 1 spiseskje persille og bland. Med 6 store skjeer former du dumplingblandingen og legger den oppå den småkokende kyllingen. Dekk til gryten og la det småkoke i ytterligere 10 minutter.
  3. 3For å lage saus: Fjern kylling og dumplings fra gryten og legg dem i en stor serveringsskål. Dekk til og hold varm. Sil av kraften som er igjen i gryten, og press ut eventuelle grønnsaksvæsker. Hell kraften tilbake i gryten. Bland vann med resten av melet, og rør det inn i den silte kraften. Kok opp under konstant omrøring for å tykne sausen. Legg kylling og dumplings tilbake i gryten, og vend forsiktig sammen. Server med resten av persillen.