
Kylling- og Andouille-gumbo
Lær hvordan du lager en smakfull kylling andouille gumbo med denne enkle oppskriften. Perfekt for å imponere gjestene dine med autentisk kreolsk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 12 kopper vann
- 2. 1,4 kilo kyllingstykker
- 3. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 4. 680 gram okra
- 5. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 6. 1/2 kopp hvetemel
- 7. 450 gram andouille-pølse, skivet
- 8. 1 boks (794 gram) italienske hele hermetiske tomater
- 9. 1 grønn paprika, hakket
- 10. 2 stilker selleri, hakket
- 11. 2 fedd hvitløk, finhakket
- 12. 1 laurbærblad
- 13. 2 teskjeer salt
- 14. 1 teskje tørket timian
- 15. 1 teskje tørket basilikum
- 16. 1 teskje cayennepepper
- 17. 1 teskje malt svart pepper
- 18. 1 teskje file-pulver
Fremgangsmåte
- 11. Kombiner vann og kylling i en stor kjele. Kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til kyllingen er mør, ca. 1 time. Bruk tang til å overføre kyllingen til en sil, og la den avkjøle, samtidig som du sparer kokevæsken. Fjern kjøttet fra bena i biter.
- 22. Varm opp 2 spiseskjeer olje i en tung stekepanne over middels varme. Tilsett okra og kok til den ikke lenger er klissete, rør ofte, ca. 20 minutter; sett til side.
- 33. Rør mel og resten av 1/2 kopp olje i en stor, tung gryte. Kok over middels varme til det blir dyp gyldenbrunt, rør ofte, ca. 6 minutter. Tilsett 4 kopper av den reserverte kyllingkokingsbrødet, okra, andouille-pølse, tomater med juice, paprika, selleri, hvitløk, laurbærblad, salt, timian, basilikum, cayennepepper og pepper. Dekk delvis til og la det småkoke til det tykner, ca. 1 1/2 time.
- 44. Skum av eventuelt fett fra overflaten av gumboen. Tilsett kylling og file-pulver, og la det småkoke forsiktig i 15 minutter. (Hvis du forbereder det på forhånd, dekk til og oppbevar i kjøleskap. La det småkoke igjen før servering.)
- 5Hyll opp ris i dype skåler hvis ønskelig. Hell gumbo over og server.





