
Japansk-inspirert kjøttkake
oppskrift på japansk-inspirert kjøttkaker med autentiske smaker, perfekt for en smakfull middag. enkel å lage og full av umami.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 teskje maisolje, eller etter smak
- 2. 1 teskje sesamolje, eller etter smak
- 3. 2 gulrøtter, finhakket
- 4. 1 grønn paprika, finhakket
- 5. 1 liten løk, finhakket
- 6. 1/4 kopp soyasaus
- 7. 1 spiseskje sake (risvin)
- 8. 1 spiseskje mirin (japansk søtvin)
- 9. 2 teskjeer hvitt sukker
- 10. 1 teskje fiskebuljong (som HonDashi®)
- 11. 1 teskje hvitløkspulver
- 12. 1/2 teskje malt ingefær
- 13. 1 pund karbonadedeig av kalkun
- 14. 1 pund karbonadedeig av svin
- 15. 2 egg, pisket
- 16. 1 1/2 kopper panko brødsmuler
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Varm opp maisolje og sesamolje i en stor stekepanne. Tilsett gulrøtter, grønn paprika og løk; kok og rør til de er myke, ca. 5 minutter. Rør inn soyasaus, sake, mirin, sukker og fiskesuppebuljong. Bland inn hvitløk og ingefær. La det avkjøle i 5 til 10 minutter.
- 33. Bland kalkun, svinekjøtt og egg i en stor bolle til det er godt blandet. Rør inn den avkjølte gulrotblandingen og brødsmuler til det er jevnt fordelt. Trykk blandingen jevnt ned i en brødform.
- 44. Stek i den forvarmede ovnen til det er gyllent, ca. 30 minutter. Øk ovnstemperaturen til 200 grader C (400 grader F); fortsett å steke til et steketermometer som settes inn i midten viser minst 70 grader C (160 grader F), ytterligere ca. 30 minutter.
- 55. La det hvile i ca. 5 minutter før servering.





