Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

Lær hvordan du lager den klassiske franske løksuppen med enkle steg. Perfekt for en varmende forrett eller kveldsmat i vinter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer smør
  • 3 løk, tynne skiver
  • 2 spiseskjeer vann
  • 2 1/2 spiseskjeer hvetemel
  • 6 1/3 kopper kyllingkraft
  • 1/3 kopp hvitvin
  • 1 spiseskje hvitvin
  • 1/2 teskje salt
  • 1/4 teskje malt svart pepper
  • 6 skiver fransk baguette (ca. 1/2 tomme tykke)
  • 1/2 kopp revet Gruyère-ost

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor kjele over lav varme. Tilsett løk; kok, rør konstant, til den er gyllen, 15 til 30 minutter. Tilsett vann; dekk til og kok til løken er veldig mør, ca. 15 minutter.
  2. 2Strø melet i kjelen; kok, rør konstant, til løken er dekket av mel, ca. 5 minutter. Hell i kyllingkraft og 1/3 kopp pluss 1 spiseskje hvitvin; smak til med salt og pepper. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke forsiktig til smakene har blandet seg, ca. 20 minutter.
  3. 3Sett ovnsristen ca. 15 cm fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
  4. 4Rist baguetteskivene til de er veldig sprø, 3 til 5 minutter. Fordel skivene i 6 ovnsikre suppeskåler. Hell suppen over. Strø revet Gruyère-ost over hver skål.
  5. 5Overfør skålene til den forvarmede ovnen; gratiner til osten er smeltet og bobler, 3 til 5 minutter.