
Fransk løksuppe
Lær hvordan du lager den klassiske franske løksuppen med enkle steg. Perfekt for en varmende forrett eller kveldsmat i vinter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer smør
- 3 løk, tynne skiver
- 2 spiseskjeer vann
- 2 1/2 spiseskjeer hvetemel
- 6 1/3 kopper kyllingkraft
- 1/3 kopp hvitvin
- 1 spiseskje hvitvin
- 1/2 teskje salt
- 1/4 teskje malt svart pepper
- 6 skiver fransk baguette (ca. 1/2 tomme tykke)
- 1/2 kopp revet Gruyère-ost
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor kjele over lav varme. Tilsett løk; kok, rør konstant, til den er gyllen, 15 til 30 minutter. Tilsett vann; dekk til og kok til løken er veldig mør, ca. 15 minutter.
- 2Strø melet i kjelen; kok, rør konstant, til løken er dekket av mel, ca. 5 minutter. Hell i kyllingkraft og 1/3 kopp pluss 1 spiseskje hvitvin; smak til med salt og pepper. Kok opp; skru ned varmen og la det småkoke forsiktig til smakene har blandet seg, ca. 20 minutter.
- 3Sett ovnsristen ca. 15 cm fra varmekilden og forvarm ovnens grillelement.
- 4Rist baguetteskivene til de er veldig sprø, 3 til 5 minutter. Fordel skivene i 6 ovnsikre suppeskåler. Hell suppen over. Strø revet Gruyère-ost over hver skål.
- 5Overfør skålene til den forvarmede ovnen; gratiner til osten er smeltet og bobler, 3 til 5 minutter.