
Frødekket flatbrød
Lær hvordan du lager delicious seeded flatbread hjemme. Enkelt, raskt og perfekt som tilbehør eller snacks. Passer for alle anledninger!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp brødmel
- 1 kopp speltmel
- 1/4 kopp brunt sukker
- 2 spiseskjeer sesamfrø
- 1 spiseskje quinoa
- 1 spiseskje solsikkefrø
- 1 spiseskje millet
- 1 spiseskje havregryn
- 1 spiseskje linfrø
- 3/4 kopp varm melk
- 1 spiseskje olivenolje
- 2 teskjeer brødmaskinhelsur
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen brødmel, speltmel, brunt sukker, sesamfrø, quinoa, solsikkefrø, millet, havregryn og linfrø i en bolle.
- 2Bland melk og olje i brødmaskinens brødform; tilsett melblandingen. Lag en fordypning i midten av melblandingen; hell i gjær. Elt deigen i henhold til produsentens instruksjoner.
- 3Ta deigen ut på en melet arbeidsflate. Slå den ned og del den i 16 deler. Kjevl ut til flate brød med en diameter på ca. 12 cm.
- 4Legg flatbrødene på to bakeplater; dekk med plastfolie. La dem heve på et lunt sted til de har hevet, ca. 1 time. Fjern plastfolien.
- 5Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 6Stek i den forvarmede ovnen til de er gyldne, ca. 15 minutter. Avkjøl litt; del i to.