
Hjertevarm grønnsakslasagne
oppskrift på en deilig og mettende vegetarlasagne full av grønnsaker. enkel å lage og perfekt for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 6
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 (16 unse) beholder Borden® fettfri cottage cheese
- 1 (10 unse) pakke frossen hakket spinat, tint
- 2 egg, lett pisket
- 8 unse Borden® mozzarellaost, revet
- 1 kopp Borden® finrevet parmesanost, delt
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 1/4 kopper hakket løk
- 1 (15 unse) boks Great Northern- eller pintobønner, skylt og drenert
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 teskje hakket fersk oregano
- 1 teskje hakket fersk basilikum
- 1/2 teskje hakket fersk timian
- 4 kopper tomatsaus til pasta
- 1 (8 unse) pakke lasagneplater, enten ovnsbakte eller kokt etter pakningsanvisning, drenert
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Spray innsiden av en 33 x 23 cm stor ildfast form med non-stick stekespray.
- 2La cottageosten renne av i en sil i 15 minutter for å fjerne overflødig væske; sett til side. Press den tintede spinaten i en sil med en skje eller tørkepapir for å fjerne overflødig vann; sett til side.
- 3Bland egg, cottage cheese, mozzarella, 1/4 kopp Parmesanost, salt og svart pepper i en middels stor bolle; sett til side.
- 4Varm opp olivenolje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme til den er varm. Tilsett løk og surr til den er myk. Tilsett den avrennete spinaten, bønner, hvitløk, oregano, basilikum og timian, og surr i fem minutter. Tilsett pastasausen og rør i noen minutter til alt er godt blandet.
- 5Fordel en tredjedel av pastasausen i bunnen av den forberedte ildfaste formen. Legg et lag med pasta, halvparten av cottage cheese-blandingen og en tredjedel av sausen. Gjenta lagene. Avslutt med den siste tredjedelen av bean-pasta-sausen. Trykk forsiktig ned på toppen av lasagnen for å sikre at alle pastaene er dekket med saus. Dekk med aluminiumsfolie og stek i 15 minutter. Fjern folien og strø over resten av Parmesanosten. Stek i ytterligere 15 minutter, eller til lasagnen er gjennomvarm og boblende.