Jordbær-rabarbrékompott med vaniljebønneinfusert kokosnøttkrem
Oppdag en deilig oppskrift på jordbær- og rabarbrakompot med kremet kokosmelk infusert med vanilje. Perfekt for sommerdesserter og frisk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- Kompot:
- 2 kopper ferske jordbær, delt i fire
- 2 kopper hakket rabarbra
- 1/2 kopp honning
- 1 appelsin, presset
- 1 teskje malt kardemomme
- 1/2 teskje malt ingefær
- 1/4 teskje malt kanel
- Kokosnøttkrem:
- 2 bokser (ca. 400 ml) kald kokosmelk
- 2 vaniljestenger
- 2 spiseskjeer honning
Fremgangsmåte
- 1Bland jordbær, rabarbra, ½ kopp honning, appelsinjuice, kardemomme, ingefær og kanel i en stor kjele over middels varme. Kok opp; kok i 1 til 2 minutter. Reduser varmen til middels-lav og la det småkoke til rabarbraen brytes ned og kompotten tykner til å ligne på et syltetøy, omtrent 10 minutter.
- 2Overfør kompotten til en bolle. Sett i kjøleskapet til den er kald, ca. 1 time.
- 3Skje det faste laget av krem fra toppen av kokosmelk-boksene over i en bolle, og la væsken bli igjen i boksen.
- 4Del vaniljestengene på langs med spissen av en skarp kniv. Skrap ut frøene fra hver stang med den flate siden av kniven. Tilsett dem i kokoskremen i bollen.
- 5Pisk kokoskremen med en elektrisk mikser på middels-høy hastighet til den er luftig, ca. 1 minutt. Fortsett å piske, og hell sakte inn 2 spiseskjeer honning, til det dannes myke topper.
- 6Server den piskede kokoskremen over den avkjølte kompotten.