
Kjøttboller Stroganoff
Lær hvordan du lager en deilig meatball stroganoff. En enkel oppskrift som er perfekt for en rask og smakfull middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 pund magert storfekjøtt, karbonadedeig
- 2. 1/2 kopp melk
- 3. 1/2 kopp tørre brødsmuler
- 4. 1 teskje salt
- 5. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 6. Kokingspray
- 7. Saus:
- 8. 1 (10,5 unser) boks storfekraft
- 9. 1 (8 unser) beger rømme
- 10. 1/4 kopp hvetemel
- 11. 3 spiseskjeer ketchup
- 12. 1 teskje Worcestershire-saus
- 13. 1/4 teskje salt
- 14. 9 unser hermetiske svarte oliven, hakket
- 15. 1/4 kopp sherry
Fremgangsmåte
- 11. Bland storfekjøtt, melk, brødsmuler, 1 teskje salt og hvitløk sammen i en stor bolle. Form til små kjøttboller.
- 22. Varm opp en stor stekepanne på middels varme; smør den med matlagingsspray. Kok kjøttbollene i porsjoner til de er brune på alle sider, omtrent 10 minutter. Overfør til en stor tallerken; la overflødig fett renne av pannen.
- 33. Rør sammen storfekraft, rømme, mel, ketchup, Worcestershire-saus og 1/4 teskje salt i en bolle.
- 44. Hell storfekraftblandingen i pannen; kok opp og rør over middels-lav varme til det er gjennomvarmt, men ikke kokende, i 5 til 10 minutter. Legg kjøttbollene tilbake i pannen; rør for å dekke dem med sausen. Rør inn oliven og sherry før servering.