
Auberginepai (Eggplant Quiche)
Lær hvordan du lager en deilig aubergine quiche med vår enkle oppskrift. Perfekt for en lett lunsj eller middag, full av smak og næring.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 4 auberginer, skrelt og skåret i 1/4-tommers tykke skiver
- 2. grovt salt
- 3. matlagingsspray
- 4. 2 spiseskjeer olivenolje
- 5. 300 gram kokt skinke i terninger
- 6. 2 1/2 kopper revet mozzarellaost
- 7. 1/4 kopp hakket fersk basilikum
- 8. 4 egg
- 9. 1/2 kopp ferskrevet Parmesanost
- 10. salt og nykvernet svart pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 11. Legg aubergine på tørkepapir; strø over grovt salt. La det stå til væsken trekker ut, ca. 1 time. Skyll med kaldt vann; tørk grundig med tørkepapir.
- 22. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør en rund kakeform på 23 cm med kokespray.
- 33. Varm opp olivenolje i en stekepanne over middels varme. Tilsett aubergine; kok og rør til auberginen er mør og lett brunet, ca. 5 minutter. La renne av på tørkepapir.
- 44. Dekk bunnen av den forberedte bakeformen med halvparten av auberginen; legg på skinke, mozzarellaost og basilikum. Topp med resten av auberginen.
- 55. Visp egg, parmesanost, salt og pepper sammen i en bolle; hell over det øverste auberginelaget.
- 66. Stek i den forvarmede ovnen til eggene er stivnet og toppen er gyllen, ca. 30 minutter. Avkjøl litt, ca. 10 minutter. Vend formen opp ned på en tallerken for å ta ut quichen.