Potet- og skinkegrøt

Potet- og skinkegrøt

Lær hvordan du lager en kremet potet- og skinke chowder som er perfekt for kalde dager. En enkel oppskrift som gir 4 porsjoner.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund bacon, kuttet i 1-tommers biter
  • 2. 1 pund kokt skinke i terninger
  • 3. 1 liten hvit løk, hakket
  • 4. 6 kopper fettfri melk
  • 5. 2 (10,75 unser) bokser kondensert potetstuing
  • 6. 4 kopper frosne hash brown-poteter i sørstil
  • 7. 1 ½ teskje hvitløkssalt
  • 8. 1 teskje malt svart pepper
  • 9. 2 kopper revet skarp Cheddar-ost
  • 10. 4 grønne løk, tynne skiver

Fremgangsmåte

  1. 11. Stek bacon og skinke sammen i en stor gryte over middels høy varme til noe av baconfettet har smeltet, 7 til 10 minutter. Tilsett løk og fortsett å koke til bacon og skinke er brune, og løken er gjennomsiktig, ytterligere 5 til 7 minutter.
  2. 22. Hell melk og potetsuppe i gryten; tilsett poteter, hvitløk, salt og pepper. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke under omrøring jevnlig, til det er gjennomvarmt og litt tykkere, omtrent 20 minutter.
  3. 33. Hell suppen i boller og topp med cheddarost og grønn løk.