
Potet- og skinkegrøt
Lær hvordan du lager en kremet potet- og skinke chowder som er perfekt for kalde dager. En enkel oppskrift som gir 4 porsjoner.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund bacon, kuttet i 1-tommers biter
- 2. 1 pund kokt skinke i terninger
- 3. 1 liten hvit løk, hakket
- 4. 6 kopper fettfri melk
- 5. 2 (10,75 unser) bokser kondensert potetstuing
- 6. 4 kopper frosne hash brown-poteter i sørstil
- 7. 1 ½ teskje hvitløkssalt
- 8. 1 teskje malt svart pepper
- 9. 2 kopper revet skarp Cheddar-ost
- 10. 4 grønne løk, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 11. Stek bacon og skinke sammen i en stor gryte over middels høy varme til noe av baconfettet har smeltet, 7 til 10 minutter. Tilsett løk og fortsett å koke til bacon og skinke er brune, og løken er gjennomsiktig, ytterligere 5 til 7 minutter.
- 22. Hell melk og potetsuppe i gryten; tilsett poteter, hvitløk, salt og pepper. Skru ned varmen til middels lav og la det småkoke under omrøring jevnlig, til det er gjennomvarmt og litt tykkere, omtrent 20 minutter.
- 33. Hell suppen i boller og topp med cheddarost og grønn løk.