
Mahogny-grillede baby back ribs
oppskrift på mahogany grilled baby back ribs som er perfekt for sommergrilling. enkel å lage, full av smak og ideell for helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1 løk, hakket
- 1 gulrot, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 4 kopper ananasjuice
- 1,36 kg baby back ribs
- 2 spiseskjeer sterk peppersaus (som Tabasco®), eller etter smak
- 1 laurbærblad
- 3 kopper kyllingkraft, eller etter behov
- Glasur:
- 3/4 kopp plommesaus
- 1/3 kopp tomatpuré
- 1/3 kopp soyasaus
- 1 spiseskje sterk peppersaus (som Tabasco®), eller etter smak
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 1 spiseskje limesaft
- 2 teskjeer fersk ingefær, finhakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme; kok opp og rør inn løk, gulrot og 2 finhakkede hvitløksfedd i den varme oljen til løken er myk, ca. 10 minutter. Hell ananasjuice i løkblandingen; kok opp. Tilsett ribbeina, 2 spiseskjeer hot sauce og laurbærblad. Hell i nok kyllingbuljong til å dekke ribbeina. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til ribbeina er møre, ca. 45–60 minutter.
- 2Fjern stekepannen fra varmen og la ribbeina avkjøles i kokevæsken til de ikke lenger damper; kast kokevæsken.
- 3Bland plommesaus, tomatpuré, soyasaus, 1 spiseskje hot sauce, rødvinseddik, limesaft, ingefær og 3 finhakkede hvitløksfedd i en kjele; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til smakene har blandet seg og glasuren har tyknet, ca. 5 minutter.
- 4Legg ribbeina i en bolle; pensle ribbeina rikelig med glasur. Dekk bollen med plastfolie og la ribbeina marinere i kjøleskapet i 2 timer til over natten. Sett til side resten av glasuren i kjøleskapet til bruk under grillingen.
- 5Ta ribbeina ut av kjøleskapet og la dem bli romtempererte i 30 minutter.
- 6Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje.
- 7Grill ribbeina, pensle av og til med glasur, på den forvarmede grillen til kjøttet løsner lett fra benet, ca. 15–20 minutter.