Mahogny-grillede baby back ribs

Mahogny-grillede baby back ribs

oppskrift på mahogany grilled baby back ribs som er perfekt for sommergrilling. enkel å lage, full av smak og ideell for helgen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 140 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 løk, hakket
  • 1 gulrot, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 4 kopper ananasjuice
  • 1,36 kg baby back ribs
  • 2 spiseskjeer sterk peppersaus (som Tabasco®), eller etter smak
  • 1 laurbærblad
  • 3 kopper kyllingkraft, eller etter behov
  • Glasur:
  • 3/4 kopp plommesaus
  • 1/3 kopp tomatpuré
  • 1/3 kopp soyasaus
  • 1 spiseskje sterk peppersaus (som Tabasco®), eller etter smak
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 1 spiseskje limesaft
  • 2 teskjeer fersk ingefær, finhakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp vegetabilsk olje i en stekepanne over middels varme; kok opp og rør inn løk, gulrot og 2 finhakkede hvitløksfedd i den varme oljen til løken er myk, ca. 10 minutter. Hell ananasjuice i løkblandingen; kok opp. Tilsett ribbeina, 2 spiseskjeer hot sauce og laurbærblad. Hell i nok kyllingbuljong til å dekke ribbeina. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke til ribbeina er møre, ca. 45–60 minutter.
  2. 2Fjern stekepannen fra varmen og la ribbeina avkjøles i kokevæsken til de ikke lenger damper; kast kokevæsken.
  3. 3Bland plommesaus, tomatpuré, soyasaus, 1 spiseskje hot sauce, rødvinseddik, limesaft, ingefær og 3 finhakkede hvitløksfedd i en kjele; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke til smakene har blandet seg og glasuren har tyknet, ca. 5 minutter.
  4. 4Legg ribbeina i en bolle; pensle ribbeina rikelig med glasur. Dekk bollen med plastfolie og la ribbeina marinere i kjøleskapet i 2 timer til over natten. Sett til side resten av glasuren i kjøleskapet til bruk under grillingen.
  5. 5Ta ribbeina ut av kjøleskapet og la dem bli romtempererte i 30 minutter.
  6. 6Forvarm grillen til middels varme og pensle risten lett med olje.
  7. 7Grill ribbeina, pensle av og til med glasur, på den forvarmede grillen til kjøttet løsner lett fra benet, ca. 15–20 minutter.