
Panang-karripasta
Lær hvordan du lager panang curry paste hjemme med vår enkle oppskrift. Perfekt for autentiske thairetter som gir en rik og krydret smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 10 tørkede røde chilipepper
- 2. 4 store grønne chilipepper
- 3. 1 spiseskje korianderfrø
- 4. 1/2 teskje spisskummenfrø
- 5. 4 nellikspiker
- 6. 2 kardemommekapsler
- 7. 2 sjalottløk, tynne skiver
- 8. 5 hvitløksfedd, hakket
- 9. 2 spiseskjeer tynne skiver av sitrongrass
- 10. 2 spiseskjeer skrelte og hakkede galangalknoller
- 11. 2 spiseskjeer knuste svarte pepperkorn
- 12. 6 kaffirlimeblader, hakket
- 13. 1 spiseskje skrelte og hakkede galangal
- 14. 1 teskje rekepasta
- 15. 1 teskje salt
Fremgangsmåte
- 11. Legg de røde chilipepperne i en bolle og dekk dem med varmt vann. La dem ligge til de er gjenopplivet, ca. 10 minutter. Sil av vannet.
- 22. Ha grønne chilipepper, korianderfrø, spisskummenfrø, muskatnøtt og kardemomme i en stor, tørr stekepanne over middels varme. Rist dem til de er duftende, 2 til 3 minutter.
- 33. Overfør de røde chilipepperne og de ristede krydderne til en morter og støter. Tilsett sjalottløk, hvitløk, sitrongress, korianderrot, pepperkorn, limeblader, galangal, rekepasta og salt. Støt det hele sammen til en grov pasta.